Co dajecie jako prezenty z okazji ślubu? Zbliża mi się jedno wesele, dosyć bliska osoba, a w głowie pustka co można im sprawić. Zależy mi, żeby to nie były po prostu pieniądze, tylko coś co się może przydać/spodobać, itd.
Pomóżcie!
Prezent ślubny
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherrywydaje mi się, że obecnie większość najbardziej cieszy się z gotówki, szczególnie przy obecnych cenach
Kieliszków i filiżanek od czapy ma się potem ileś i nie wiadomo co z tym zrobić. Gotówka zdecydowanie najlepsza, ew. np. voucher na wyjazd na weekend, na kolację dla pary, masaż jeśli lubią, albo do sklepu z rzeczami do domu żeby sobie sami wybrali. To też jakby gotówka ale już przeznaczona na konkretny cel więc mniej „bezosobowy” prezent.
Prezenty rzeczowe miały sens w czasach kiedy trudno było coś dostać, a młodzi na start nie mieli nic.
Drugi przypadek, kiedy mają sens to wtedy, kiedy dokładnie wiemy co ucieszyłoby młoda parę.
Wszelkie kombinacje z sytuacjami "bardzo chcę dać prezent a nie pieniądze więc przeczeszę internet i coś wybiorę" zwykle kończą się nietrafionym strzałem i bezsensownym wydaniem kasy.
Drugi przypadek, kiedy mają sens to wtedy, kiedy dokładnie wiemy co ucieszyłoby młoda parę.
Wszelkie kombinacje z sytuacjami "bardzo chcę dać prezent a nie pieniądze więc przeczeszę internet i coś wybiorę" zwykle kończą się nietrafionym strzałem i bezsensownym wydaniem kasy.
-
fantasmagorie
- Gacie z oceanu
Hit zamiast wina / czekoladek - oliwa. Rewelacyjna sprawa