Start
Mój profil

Przesady w waszych domach

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Slavvsherx
Migocząca Świeczka

?? Przesady w waszych domach

Post autor: Slavvsherx »

Udzielajac sie na innym watku pomyslalam, ze ciekawym tematem do dyskusji moga byc rozne ciekawe zwyczaje lub wierzenia ktore wynieslismy z domow babc, cioc czy rodzicow, a moze nawet praktykujemy nadal sami? Na tym watku mozecie pisac w co wierzylo sie u was i jakie znaliscie sposoby na unikniecie pecha, Ja zaczne 😇

-Nie powinno sie siadac na rogu stolu, ma to przynosic pecha (znam tez wersje w ktorej nieszczescie dotyczy stricte problemu ze znalezniem meza)

-Zegarek nie moze byc prezetem poniewaz odlicza czas do konca znajomosci lub smierci osoby odbarowanej

-Gosc powinien sam mieszac cukier w herbacie, zlamanie tej zasady moze przyciagnac choroby i zly los

Czekam na wasze komentarze, pamietajcie tylko, ze to tylko luzny watek i nie ma co oceniac sie wzajemnie na podsatwie tego w co wierzym (badz nie wierzymy)
࣪ ִֶָ ִֶℛoadkill phenomen†ִֶָ. ..𓂃 ࣪𝐴men. ִֶָ་༘࿐
Pejczyk Pandory
KlasaBiznes

Post autor: Pejczyk Pandory »

U nas to chyba jedynie zbicie lustra ewentualnie czarny kot przebiegający drogę, ale też nikt specjalnie na serio nie brał tych przesądów. Niestety u mojej teściowej sprawa wygląda zupełnie inaczej, dla niej przesądy są sprawą priorytetową, do tego stopnia, że załamała się na wieść o tym, że weźmiemy ślub w miesiącu bez ,,r". Przy wigilijnym stole potrafiła zrobić awanturę o to, że nie chciałam rybich łusek wsadzić do portfela ( podobno przynoszą bogactwo) a dla mnie to fuj, portfel walący rybą na pewno nie uczyni że mnie milionerki.