Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
maildonewsletterow
Naczelny Zapierdalacz

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: maildonewsletterow »

astronautka123 pisze: wt sty 20, 2026 7:07 am Ja w ogóle nie znoszę legginsów do ćwiczeń. Krótkie spodenki to jest to! Albo długie luźne w nodze.
Ja za to tylko leginsy, ale takie normalne, niewchodzace nigdzie, ze mozna je zalozyc na zwykle majty. Bo zawsze mmie zastanawia, czy to choc troche jest wygodne, czy tylko (niby) ma wygladac. Czyli nie dosc, ze w tych nowoczesnych leginsach wchodzi w tylek szew, to jeszcze sznurek od stringow, no bo cos pod nie trzeba zalozyc? 😵‍💫
123wiosna123
Collagen z chlorellą

Post autor: 123wiosna123 »

Rzeka.chaosu pisze: pn sty 19, 2026 6:06 pm Chyba będę wyjątkiem, bo wolę łączone kuchnie. Sama gotuję, ale dużo odób ma kuchnię tylko po to, żeby coś wyjąć z szafki / lodówki i odgrzać. Przy stole jedzą max raz dziennie.

Ja kojarzę takie kuchnie z domów i mieszkań z mojego dzieciństwa i zawsze mi się takie marzyły. Nie gotuję bigosu, nie smażę w głębokim tłuszczu i naprawdę lubię być w pomieszczeniu z rodziną jak coś ogarniam w kuchni.

U mojej dalszej rodziny jest układ kuchnia - korytarz - jadalnia. Uważam, że okropne jest latanie np. podczas świąt z garami. Może jakby była służba obsługująca gości... może. A tak to połowa osób jest w innej części domu.
Ale z jakimi garami ktos bedzie latał w czasie świat? Przynosisz jedzenie na stol i siedzisz z wszystkimi. Chcesz coś doniesc to donosisz i to zajmie 5 minut a przez reszte czasu siedzisz z wszystkimi. Ze stolu mozna posprzatac jak kazdy sobie juz pojdzie. No chyba ze ktos ma chatę 300 metrów to moze inaczej.
I nie rozumiem tego argumentu ze chce byc z rodziną jak coś ogarniam w kuchni. A co w tym fajnego jak zmywasz wiec i tak nic nie słychać co kto gada bo woda sie leje albo jak tłuczesz kotlety? Zreszta no bądźmy szczerzy nie wierzę ze ktos codziennie po 5 h ogarnia w kuchni ze musi byc w tym czasie z rodziną bo później nie ma jak
Awatar użytkownika
again
Koczkodan

Post autor: again »

maildonewsletterow pisze: wt sty 20, 2026 7:15 am Czyli nie dosc, ze w tych nowoczesnych leginsach wchodzi w tylek szew, to jeszcze sznurek od stringow, no bo cos pod nie trzeba zalozyc? 😵‍💫
Ja tam zakładam na gołą d... :D Na początku było mi z tym dziwnie bo miałam wrażenie że wszyscy dookoła wiedzą że nie mam majtek, ale teraz już mam luz :D
Uprawiam sport w którym po jednej sesji legginsy lądują w praniu, więc po prostu pomijam już gacie :P
Dla jasności, noszę klasyczne, bez sygnalizacji odbytu :P
Awatar użytkownika
jenta
ToTylkoHermes

Post autor: jenta »

Są stringi bezszwowe, polecam wziąć rozmiar większe to się ich w ogóle nie czuje na dupie.
Awatar użytkownika
jenta
ToTylkoHermes

Post autor: jenta »

again pisze: wt sty 20, 2026 7:43 am Ja tam zakładam na gołą d... :D Na początku było mi z tym dziwnie bo miałam wrażenie że wszyscy dookoła wiedzą że nie mam majtek, ale teraz już mam luz :D
Uprawiam sport w którym po jednej sesji legginsy lądują w praniu, więc po prostu pomijam już gacie :P
Dla jasności, noszę klasyczne, bez sygnalizacji odbytu :P
Kiedyś się tak wypowiedziałam pod jednym tiktokiem o bieliźnie na siłownię. zostałam zjechana że to obrzydliwe xD tyle że u nas na siłowni się używa ręcznika jak się kładzie na ławeczkę a później i tak się to dezynfekuje. Także nie wiem w czym problem.
Rzeka.chaosu
SweetsGallery

Post autor: Rzeka.chaosu »

123wiosna123 pisze: wt sty 20, 2026 7:31 am Ale z jakimi garami ktos bedzie latał w czasie świat? Przynosisz jedzenie na stol i siedzisz z wszystkimi. Chcesz coś doniesc to donosisz i to zajmie 5 minut a przez reszte czasu siedzisz z wszystkimi. Ze stolu mozna posprzatac jak kazdy sobie juz pojdzie. No chyba ze ktos ma chatę 300 metrów to moze inaczej.
I nie rozumiem tego argumentu ze chce byc z rodziną jak coś ogarniam w kuchni. A co w tym fajnego jak zmywasz wiec i tak nic nie słychać co kto gada bo woda sie leje albo jak tłuczesz kotlety? Zreszta no bądźmy szczerzy nie wierzę ze ktos codziennie po 5 h ogarnia w kuchni ze musi byc w tym czasie z rodziną bo później nie ma jak
No zależy. U nas było ponad 20 osób (ciasno na stole) i trzeba donosić, żeby było ciepłe jedzenie na stole, zabrać talerze po zupie, potem po drugim, donieść ciasto, uzupełnić napoje. Święta to nie jest obiad na 15 minut i nara. Chata może nie 300 metrów ale kuchnia - drzwi - korytarz - drzwi - jadalnia. I robi się latanie.

Tak szczerze mówiąc w mojej otwartej kuchni chyba nie ma upierdliwych dźwięków, bo kotletów nie tłukę i mam zmywarkę. Może jedynie mielenie kawy, które trwa paręnaście sekund. Nawet okap mam cichy. Ważne, że mi to pasuje i nie muszę latać z każdą duperelą do innego pomieszczenia. I chyba o to chodzi, żeby dopasować pod siebie.
Rzeka.chaosu
SweetsGallery

jenta pisze: wt sty 20, 2026 7:51 am Kiedyś się tak wypowiedziałam pod jednym tiktokiem o bieliźnie na siłownię. zostałam zjechana że to obrzydliwe xD tyle że u nas na siłowni się używa ręcznika jak się kładzie na ławeczkę a później i tak się to dezynfekuje. Także nie wiem w czym problem.
Bielizna na siłce jest obrzydliwa? :D Nie wiem czy dobrze rozumiem. Odkąd chodzę na siłownię nie widziałam, żeby ktoś zdejmował majtki. Nie przyglądam się specjalnie, no ale nie... I nie widziałam legginsów z bawełnianą wkładką. Może kolarskie? Takie zwykłe na goły tyłek? Czuję się staro.
Honoratalo
BlondDoczep

Post autor: Honoratalo »

Rzeka.chaosu pisze: wt sty 20, 2026 8:29 am Bielizna na siłce jest obrzydliwa? :D Nie wiem czy dobrze rozumiem. Odkąd chodzę na siłownię nie widziałam, żeby ktoś zdejmował majtki. Nie przyglądam się specjalnie, no ale nie... I nie widziałam legginsów z bawełnianą wkładką. Może kolarskie? Takie zwykłe na goły tyłek? Czuję się staro.
Jeśli tak ktoś robi to nie dziwię się, że potem jest siedlisko bakterii i mogą się zarażać hpv na takich siłowniach gdy nie noszą majtek. Pomijam fakt, że majtki mają bawełnianą wkładkę a legginsy są z poliestru co jest wystarczająco szkodliwe dla zdrowia. Fuj! Jestem team majtki na siłowni bezwzględnie, ale chyba zrezygnuję z siłowni i zapiszę się na jakiś fitness 😳
Awatar użytkownika
gunernialne
Currently:Dominicana

Post autor: gunernialne »

Nie wiem czy było, ale - jeśli miałabym okazję uratować kogoś z pożaru to byłby to człowiek a nie zwierzę.
Jak ktoś mówi, że wolałby uratować swojego czy obcego Reksia lub innego Puszka to zastanawiam się co jest z tym człowiekiem nie tak.
Podobnie w przypadku doniesień o jakichś tragediach gdzie giną ludzie a ktoś pyta czy Burek uratowany i ma ciepły domek
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
Awatar użytkownika
again
Koczkodan

gunernialne pisze: wt sty 20, 2026 9:35 am Nie wiem czy było, ale - jeśli miałabym okazję uratować kogoś z pożaru to byłby to człowiek a nie zwierzę.
Jak ktoś mówi, że wolałby uratować swojego czy obcego Reksia lub innego Puszka to zastanawiam się co jest z tym człowiekiem nie tak.
Podobnie w przypadku doniesień o jakichś tragediach gdzie giną ludzie a ktoś pyta czy Burek uratowany i ma ciepły domek
Tak było, i było też o tym że takie gdybania są bez sensu bo niewielu ludzi może przewidzieć jak się zachowa w tak ekstremalnej sytuacji. No chyba że jesteś po jakimś specyficznym treningu.
Moja niepopularna opinia jest taka że większość z nas obs*ałaby zbroję i po prostu ratowało swój własny tyłek/rodzinę.
stonkabiedry
Bagietka z szarlott

Post autor: stonkabiedry »

again pisze: wt sty 20, 2026 10:19 am Moja niepopularna opinia jest taka że większość z nas obs*ałaby zbroję i po prostu ratowało swój własny tyłek/rodzinę.
Tak szczerze to ja najmniej ufam tym co się szczycą że "ratowaliby dziecko" i mówią to z taką pewnością i dumą
xd
Odbieram to jako bardzo pod publikę i w ogóle mam negatywną opinię o grzaniu tego tematu.

To pytanie jest głupie i niestosowne. Ono daje vibe pytania "wolałbyś żeby umarła mama czy tata" albo "wolałbyś stracić rękę czy nogę w wypadku"
Żenujący jest ten "trend" i wbrew temu co się niektórym wydaje nie pokazuje "miłości do zwierząt", "hejtu wobec bombelków" czy "odczłowieczenia" a jedynie ludzką głupotę i to jak łatwo manipulować ludźmi i tworzyć podziały.
Awatar użytkownika
gunernialne

again pisze: wt sty 20, 2026 10:19 am Tak było, i było też o tym że takie gdybania są bez sensu bo niewielu ludzi może przewidzieć jak się zachowa w tak ekstremalnej sytuacji. No chyba że jesteś po jakimś specyficznym treningu.
Moja niepopularna opinia jest taka że większość z nas obs*ałaby zbroję i po prostu ratowało swój własny tyłek/rodzinę.
W sumie muszę się zgodzić.
Tak czy inaczej - przyjmowanie abstrakcyjnej nawet ewentualności, w której ktoś ratuje pieseczka zamiast człowieka jest absurdalna. Wstyd takie stwierdzenia upubliczniać xd
g_girl
SushiRoll

Post autor: g_girl »

stonkabiedry pisze: wt sty 20, 2026 10:35 am Tak szczerze to ja najmniej ufam tym co się szczycą że "ratowaliby dziecko" i mówią to z taką pewnością i dumą
xd
Ja tak samo, mało tego, podejrzewam, że takie osoby uratowałby tylko swoją rodzinę, a resztę potrzebujących miałyby w 4 literach. Znam takich ludzi - wielcy "obrońcy życia", a tak naprawdę dla nich człowiek to tylko biały Polak katolik, żyjący tak jak oni. Jesteś innej orientacji, rasy, nie masz dzieci - zasługujesz na potępienie. Obstawiam, że prędzej osoba kochająca zwierzęta uratowałby kogoś obcego (nawet jeśli w teorii sama uważa że wybrałaby swojego psa), niż ktoś kto na codzien pogardza innymi narodami, rasami itp. No i przede wszystkim dojrzała osoba wie, że takie teoretyzowanie nie ma sensu, tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono.
Awatar użytkownika
again
Koczkodan

gunernialne pisze: wt sty 20, 2026 10:36 am W sumie muszę się zgodzić.
Tak czy inaczej - przyjmowanie abstrakcyjnej nawet ewentualności, w której ktoś ratuje pieseczka zamiast człowieka jest absurdalna. Wstyd takie stwierdzenia upubliczniać xd
Just so you know, strazacy pieseczki też wg prawa muszą ratować. Oczywiście na bank jest priorytet ludzi, tak jak, zgaduję, wśród ludzi priorytet mają dzieci - jeśli się mylę proszę mnie poprawić.

https://strazacki.pl/safety-tips/wiedza ... s-pozarow/
Honoratalo
BlondDoczep

1.Uważam, że schroniska powinny być państwowe. To porażka cywilizacyjna, że w mrozach są domy tymczasowe bo schroniska nie są w stanie zapewnić podstawy ciepła.

2.Uważam też że powinna być szybka pomoc dla ludzi, którym nie starcza na opał. Płakałam wczoraj dosłownie słysząc, że para w Warszawie zamarzła został sam pies: jak ci ludzie musieli cierpieć 😔

3. Wkurza mnie to że politycy zamiast wyłożyć kasę na powyższe cele jeżdżą po miastach fundując disco Polo live zamiast realnie działać. Jeśli znalazłyby się polityk który by robił realnie zmiany w powyższych punktach nie gadał głosowałabym.
duppajasio
Koczkodan

Post autor: duppajasio »

gunernialne pisze: wt sty 20, 2026 9:35 am Nie wiem czy było, ale - jeśli miałabym okazję uratować kogoś z pożaru to byłby to człowiek a nie zwierzę.
Prawdopodobnie nie będziesz miała nigdy takiej okazji, a po drugie - nikt nie wie, jak zareaguje w sytuacji ekstremalnej.
duppajasio
Koczkodan

Post autor: duppajasio »

Honoratalo pisze: wt sty 20, 2026 11:41 am 1.Uważam, że schroniska powinny być państwowe. To porażka cywilizacyjna, że w mrozach są domy tymczasowe bo schroniska nie są w stanie zapewnić podstawy ciepła.

2.Uważam też że powinna być szybka pomoc dla ludzi, którym nie starcza na opał. Płakałam wczoraj dosłownie słysząc, że para w Warszawie zamarzła został sam pies: jak ci ludzie musieli cierpieć 😔

3. Wkurza mnie to że politycy zamiast wyłożyć kasę na powyższe cele jeżdżą po miastach fundując disco Polo live zamiast realnie działać. Jeśli znalazłyby się polityk który by robił realnie zmiany w powyższych punktach nie gadał głosowałabym.
Co do 2 - taka pomoc powinna być z MOPS i to oni dostarczają bony na opal. Wbrew złej renomie ta organizacja robi naprawdę dużo. Niestety bywa tez tak, ze ktoś nie chce się zgłosić, bo się krępuje, uważa, że mu to nie przysługuje. A przecież nie można wejść komuś na siłę do domu. Ostatnio niedaleko mnie wolontariuszka przez przypadek dowiedziała się o takim staruszku przez zawiadomienie od sąsiadów o głośnym psie. Żył zupełnie sam oprócz tego pieska i w okropnych warunkach. To jest niestety też zależne od nas samych, żeby zwracać uwagę na drugiego człowieka i w razie potrzeby skierować do opieki
astronautka123

Post autor: astronautka123 »

duppajasio pisze: wt sty 20, 2026 11:44 am Prawdopodobnie nie będziesz miała nigdy takiej okazji, a po drugie - nikt nie wie, jak zareaguje w sytuacji ekstremalnej.
O właśnie. Na wielu szkoleniach z pierwszej pomocy, prowadzący mówią, że ludzie często głupieją w sytuacji gdy coś się dzieje bliskim osobom, jakieś irracjonalne zachowania typu ktoś złamał kręgosłup a oni chcą przenosić na łóżko i koniecznie musi być podusia.
Awatar użytkownika
gunernialne

duppajasio pisze: wt sty 20, 2026 11:44 am Prawdopodobnie nie będziesz miała nigdy takiej okazji, a po drugie - nikt nie wie, jak zareaguje w sytuacji ekstremalnej.
Dlatego na szczęście mówię o abstrakcyjnej sytuacji i o tym jak podchodzę do zajmowania wskazanego przeze mnie stanowiska
Pilu
Channelka

Post autor: Pilu »

Honoratalo pisze: wt sty 20, 2026 8:32 am Jeśli tak ktoś robi to nie dziwię się, że potem jest siedlisko bakterii i mogą się zarażać hpv na takich siłowniach gdy nie noszą majtek. Pomijam fakt, że majtki mają bawełnianą wkładkę a legginsy są z poliestru co jest wystarczająco szkodliwe dla zdrowia. Fuj! Jestem team majtki na siłowni bezwzględnie, ale chyba zrezygnuję z siłowni i zapiszę się na jakiś fitness 😳
Jak można bez majtek iść na siłownię??? Serio, to jest kuzwa obrzydliwe. Ciężko jest znaleźć legginsy, ktore nie prześwitują podczas wypinania/przysiadow/rozciągania itd.
Ja zawsze mam przyjemność widzieć bieliznę dziewczyn robiacych przysiady bo porządnych legginsów to że świecą szukać. Jakbym zobaczyła gołą upocona doope to bym chyba zwymiotowała. Jak można nie mieć żadnego poczucia wstydu…A fuj!
Honoratalo
BlondDoczep

duppajasio pisze: wt sty 20, 2026 11:50 am Co do 2 - taka pomoc powinna być z MOPS i to oni dostarczają bony na opal. Wbrew złej renomie ta organizacja robi naprawdę dużo. Niestety bywa tez tak, ze ktoś nie chce się zgłosić, bo się krępuje, uważa, że mu to nie przysługuje. A przecież nie można wejść komuś na siłę do domu. Ostatnio niedaleko mnie wolontariuszka przez przypadek dowiedziała się o takim staruszku przez zawiadomienie od sąsiadów o głośnym psie. Żył zupełnie sam oprócz tego pieska i w okropnych warunkach. To jest niestety też zależne od nas samych, żeby zwracać uwagę na drugiego człowieka i w razie potrzeby skierować do opieki
Uważam że mops robi naprawdę dobrą robotę , ale trzeba przyznać , że osoby, które mają właśnie problemy z proszeniem o pomoc są pozostawione same sobie. Nie wiem jak to miałoby działać ale jakiś szybki system pomocy, żeby pomagać takim osobom naprawdę powinen być normą w cywilizowanym kraju. Przeżywam tą parę , która zamarzła :(
Rzeka.chaosu
SweetsGallery

Honoratalo pisze: wt sty 20, 2026 12:04 pm Uważam że mops robi naprawdę dobrą robotę , ale trzeba przyznać , że osoby, które mają właśnie problemy z proszeniem o pomoc są pozostawione same sobie. Nie wiem jak to miałoby działać ale jakiś szybki system pomocy, żeby pomagać takim osobom naprawdę powinen być normą w cywilizowanym kraju. Przeżywam tą parę , która zamarzła :(
A gdzie to się stało?
Honoratalo
BlondDoczep

Rzeka.chaosu pisze: wt sty 20, 2026 12:07 pm A gdzie to się stało?
W Warszawie. Tutaj masz:
https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/dra ... mu/fqpjsf9
astronautka123

Post autor: astronautka123 »

Pilu pisze: wt sty 20, 2026 12:03 pm Jak można bez majtek iść na siłownię??? Serio, to jest kuzwa obrzydliwe. Ciężko jest znaleźć legginsy, ktore nie prześwitują podczas wypinania/przysiadow/rozciągania itd.
Ja zawsze mam przyjemność widzieć bieliznę dziewczyn robiacych przysiady bo porządnych legginsów to że świecą szukać. Jakbym zobaczyła gołą upocona doope to bym chyba zwymiotowała. Jak można nie mieć żadnego poczucia wstydu…A fuj!
W ogóle skąd się wzielo, że majtki widać to wstyd. Majtki to majtki.
Honoratalo
BlondDoczep

astronautka123 pisze: wt sty 20, 2026 12:46 pm W ogóle skąd się wzielo, że majtki widać to wstyd. Majtki to majtki.
Tylko u jakiś kwiatków kobiet takie pomysły. Majtki rzecz normalna. Facetom jak gumka z bokserek wystaje nikt nie wnika. Mam nadzieję że faceci nie mają takich durnych pomysłów na siłownię bez majtek chodzić 🤮