Niepopularne opinie o życiu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- iksde12345
- GreckieWakacje
Re: Niepopularne opinie o życiu
Niepopularna opinia nr 2: to wojna płci i powszechna nieufność ludzi do siebie nawzajem są powodem zapaści demograficznej w Polsce
Niepopularna opinia nr 3: millenialsi na kierowniczych stanowiskach to zło konieczne
Niepopularna opinia nr 3: millenialsi na kierowniczych stanowiskach to zło konieczne
Możesz rozwinąć?iksde12345 pisze: ↑czw sty 29, 2026 1:36 pm Niepopularna opinia nr 3: millenialsi na kierowniczych stanowiskach to zło konieczne
- iksde12345
- GreckieWakacje
-
Clark-Kowalska
- Channelka
Oczywiście, że tak. A nawet kiedy ktoś wyleczy się z przynajmniej części kompleksów spowodowanych przez to perpetuum mobile społecznych oczekiwań i jest względnie zadowolony ze swojego życia, to reszta społeczeństwa dokłada starań, żeby taki człowiek nie czuł się za dobrze.iksde12345 pisze: ↑czw sty 29, 2026 1:23 pm No to moja niepopularna opinia: kapitalizm i liberalna propaganda w tym kraju są odpowiedzialne za epidemię depresji. Wmawianie niemal całym pokoleniom, że "jak nie są lekarzami/prawnikami/biznesmenami/bananami to są nikim" i tak w ogóle to "każdy jest kowalem swojego losu" i potem słyszał to przeciętny Kowalski, zap..la ponad siły i nie dość, że nie ma nic (mieszkania, itd.) to jeszcze jest wypalony zawodowo w wieku 30 paru lat. Nie pomagają też media społecznościowe gdzie pokazywani są ludzie bogaci, którzy za robienie z siebie - w internecie zarabiają miliony
„Dlaczego wynajmujecie duże mieszkanie zamiast kupić sobie mniejsze, ale własne na nowym osiedlu?”; „Bożydar buduje dom, a Wy dalej na wynajmie”; Dziecko w wynajętym mieszkaniu? Nawet ptaki najpierw wiją gniazda, a potem składają jaja”; „Dalej na etacie? Ja już na własnej działalności”; „Po co Wam używane auto, nie lepiej wziąć w leasing nowego?” Odpie***cie się wszyscy od tych biednych ludzi, jest im dostatecznie ciężko, nie każdy marzy o klitce na deweloperskim osiedlu w kredycie na 40 lat. xd
Utarło się, że to gorzej sytuowani ludzie z zazdrości i zawiści przywalają się do osiągnięć tych, którym bardziej się poszczęściło, ale uprzywilejowani ludzie robią to samo względem tych, na których patrzą z góry. „Powinniście kupić coś własnego zamiast 3000 miesięcznie marnować na czynsz” niewiele różni się od „Może i ma ładny dom, ale ja ściany pomalowałbym na inny kolor”, po prostu pobudki dla takich nieproszonych komentarzy są inne. Bogaci ludzie mają tendencję do „upupiania” tych słabiej sytuowanych i oferowania im uniwersalnych recept na problemy, o których nie mają pojęcia albo, co gorsza, wymyślać biedniejszym ludziom problemy, wpędzając ich w kompleksy („Powinniście zacząć inwestować na giełdzie zamiast odkładać na lokacie” i inne tego typu).
- iksde12345
- GreckieWakacje
Tym bogolom po prostu do głowy nie przyjdzie, że ktoś może najzwyczajniej w świecie lubić swoje proste życie na etacie w dużym mieszkaniu, ale w mniejszym mieście. Jakby ci mieli ból tyłka, że tamci nie dali się wrypać na niewolniczy kredyt na 40 lat i byli zdrowsi psychicznie i zadowoleni ze swojego życia xdClark-Kowalska pisze: ↑czw sty 29, 2026 2:09 pm Oczywiście, że tak. A nawet kiedy ktoś wyleczy się z przynajmniej części kompleksów spowodowanych przez to perpetuum mobile społecznych oczekiwań i jest względnie zadowolony ze swojego życia, to reszta społeczeństwa dokłada starań, żeby taki człowiek nie czuł się za dobrze.
„Dlaczego wynajmujecie duże mieszkanie zamiast kupić sobie mniejsze, ale własne na nowym osiedlu?”; „Bożydar buduje dom, a Wy dalej na wynajmie”; Dziecko w wynajętym mieszkaniu? Nawet ptaki najpierw wiją gniazda, a potem składają jaja”; „Dalej na etacie? Ja już na własnej działalności”; „Po co Wam używane auto, nie lepiej wziąć w leasing nowego?” Odpie***cie się wszyscy od tych biednych ludzi, jest im dostatecznie ciężko, nie każdy marzy o klitce na deweloperskim osiedlu w kredycie na 40 lat. xd
Utarło się, że to gorzej sytuowani ludzie z zazdrości i zawiści przywalają się do osiągnięć tych, którym bardziej się poszczęściło, ale uprzywilejowani ludzie robią to samo względem tych, na których patrzą z góry. „Powinniście kupić coś własnego zamiast 3000 miesięcznie marnować na czynsz” niewiele różni się od „Może i ma ładny dom, ale ja ściany pomalowałbym na inny kolor”, po prostu pobudki dla takich nieproszonych komentarzy są inne. Bogaci ludzie mają tendencję do „upupiania” tych słabiej sytuowanych i oferowania im uniwersalnych recept na problemy, o których nie mają pojęcia albo, co gorsza, wymyślać biedniejszym ludziom problemy, wpędzając ich w kompleksy („Powinniście zacząć inwestować na giełdzie zamiast odkładać na lokacie” i inne tego typu).
- berry blast
- Currently:Dubaj
na Twoim miejscu stworzyłabym kosztorys tortu i słodkiego stołu na 200 osób, wsadziła w kopertę i wręczyła tej mamie na ulicyfelututa pisze: ↑czw sty 29, 2026 1:09 pm Najlepsze jest to, że oczekiwania co do kopert mają też rodziny młodych. Byłam niedawno zaproszona na ślub bliskiego kuzyna. Razem z młodymi ustaliliśmy, że ja im zrobię tort i słodki stół (na 200 osób) w ramach prezentu - dla nich to też była spora oszczędność, dla mnie dużo radości, bo miałam wolną rękę. Kto brał ślub niedawno ten wie, jakie są ceny słodkich stołów i tortów na taką liczbę ludzi.
Po wszystkim doszły mnie słuchy, że rodzice panny młodej mieli pretensje, że nie dałam jeszcze koperty, bo co to zrobić pare ciastek xD matka młodej na ulicy udaje, że mnie nie zna, jest bardzo na mnie obrażona xD
-
Rzeka.chaosu
- SweetsGallery
Jestem milenialską i nawet się zgodzę. Ale tak było nawet jak ci starsi zarządzali i będzie, gdy zetki będą w ich wieku. Dużo osób maskuje braki kompetencji, wiedzy, umiejętności zarządzania różnymi zagrywkami. Ludzie są tylko ludźmi, część nad sobą pracuje, część niestety nie. Im ktoś mniej pewny siebie (tak naprawdę, głęboko) tym więcej odwala. Ludzie kompetentni szukają rozwiązań, a nie winnych.iksde12345 pisze: ↑czw sty 29, 2026 2:05 pm Przede wszystkim: strasznie fałszywi. Niby tacy bardziej "nowocześni" i "spoko" żeby za plecami cię obsmarować czy wyśmiać. Tacy starzy Janusze to chociaż są autentyczni w byciu ujami
Część tych ludzi jest na wysokich stanowiskach właśnie dlatego, że potrafią być ujami i januszami.
Ja to się zastanawiam jaka logika stoi za tymi pytaniami. Ostatnio widziałam tt gdzie jakaś dziewczyna mówiła, ze znów musi szukać mieszkania bo właściciel wypowiedział jej umowe i oczywiście tłum komentarzy - "a nie lepiej coś swojego" "nie lepiej z swoje 4 koła płacić a nie komuś kredyt spłacać" . I ja się zastanawiam zawsze co myślą osobą zadające takie pytania. Naprawdę takie osoby myślą, ze dziewczyna nie wpadła na to by kupić swoje i ma możliwość by to zrobić a mimo to siedzi na wynajmie i woli się tułać po obcych mieszkaniach i nie wpadła na to, ze może kupić swojeClark-Kowalska pisze: ↑czw sty 29, 2026 2:09 pm
. „Powinniście kupić coś własnego zamiast 3000 miesięcznie marnować na czynsz” niewiele różni się od „Może i ma ładny dom, ale ja ściany pomalowałbym na inny kolor”, po prostu pobudki dla takich nieproszonych komentarzy są inne. Bogaci ludzie mają tendencję do „upupiania” tych słabiej sytuowanych i oferowania im uniwersalnych recept na problemy, o których nie mają pojęcia albo, co gorsza, wymyślać biedniejszym ludziom problemy, wpędzając ich w kompleksy („Powinniście zacząć inwestować na giełdzie zamiast odkładać na lokacie” i inne tego typu).
Albo "tylko 40 metrów kupiliście, jak Wy się zmieścicie" - tak było ich stać na 120 metrów na powiślu albo wille w Komorowie ale woleli mieszkać w klitce na Białołęce - na bank to dlatego a nie dlatego, ze po prostu takie mieli możliwości to takie kupili.
Ja nie rozumiem logiki osób, które zadają takie pytania czy dają takie cudne rady - przecież powody są oczywiste.
A co do rad o inwestowaniu - zapytajcie taką osobę o konkrety - jak zacząć, w co, gdzie szukać wiedzy. Nagle zobaczycie jak pięknie nabiera wody w usta i temat się kończy
- berry blast
- Currently:Dubaj
a to jest jakiś obowiązek przejść na działalność? xD to jest jakaś obowiązująca wszystkich ścieżka kariery? xDClark-Kowalska pisze: ↑czw sty 29, 2026 2:09 pm Oczywiście, że tak. A nawet kiedy ktoś wyleczy się z przynajmniej części kompleksów spowodowanych przez to perpetuum mobile społecznych oczekiwań i jest względnie zadowolony ze swojego życia, to reszta społeczeństwa dokłada starań, żeby taki człowiek nie czuł się za dobrze.
w życiu bym nie chciała mieć działalności bo wiem, z czym to się wiąże, moi rodzice za każdym razem jak zamykali działalność to otwierali szampana.
to jest kwestia indywidualna, każdy ma swoje zdanie ale ja uważam, że etat jest wygodny pod każdym względem.
serio, jakby mi ktoś powiedział, że ja biedna dalej na etacie "a on już na własnej działalności" to bym się uśmiechnęła z politowaniem.
ogólnie zgadzam się z całą wypowiedzią
-
dziwnerzeczy
- Srebrna Kropeczka
Denerwują mnie koleżanki z pracy, które odrabiają zadania z dziećmi, a później zadają mi pytania z działu, który przerabiali.
Pracujesz sobie spokojnie a tu: "a powiedz, jakie są rodzaje cukrów prostych?", "no, a jak jest po angielsku "koparka"? Jasiu to miał już szkole", "a czym się różnią ssaki od płazów? To 4 klasa podstawówki."
Przepraszam, ale nie obchodzi mnie to i nie chcę odpowiadać, i nie chcę być pytana o to, jak rozwiązać zadanie bo za godzinę jest ta lekcja.
Pracujesz sobie spokojnie a tu: "a powiedz, jakie są rodzaje cukrów prostych?", "no, a jak jest po angielsku "koparka"? Jasiu to miał już szkole", "a czym się różnią ssaki od płazów? To 4 klasa podstawówki."
Przepraszam, ale nie obchodzi mnie to i nie chcę odpowiadać, i nie chcę być pytana o to, jak rozwiązać zadanie bo za godzinę jest ta lekcja.
-
astronautka123
Że co? W ramach small talku tak pytają?dziwnerzeczy pisze: ↑czw sty 29, 2026 3:57 pm Denerwują mnie koleżanki z pracy, które odrabiają zadania z dziećmi, a później zadają mi pytania z działu, który przerabiali.
-
dziwnerzeczy
- Srebrna Kropeczka
Tak, tak znienacka. Wytrzymałam już parę miesięcy, ale powoli mam dość czucia się jak na kartkówce, to bardziej stresujące niż się wydaje. "Wyciągamy karteczki!"
Polecam zerknąć w program dla czwartoklasisty i dla odmiany pytać o wszystko co pojawia się jakieś 3 rozdziały wprzód a jeśli nie będą znały odpowiedzi to dmuchnąć zaraz przy uchu w wuwuzele :Ddziwnerzeczy pisze: ↑czw sty 29, 2026 3:57 pm Denerwują mnie koleżanki z pracy, które odrabiają zadania z dziećmi, a później zadają mi pytania z działu, który przerabiali.
-
astronautka123
Brzmi jak 100% madka, nie ma życia poza dziećmi. Albo same słabo sobie radziły z materiałem i zachwycone, że ich dziecko to wie.dziwnerzeczy pisze: ↑czw sty 29, 2026 4:23 pm Tak, tak znienacka. Wytrzymałam już parę miesięcy, ale powoli mam dość czucia się jak na kartkówce, to bardziej stresujące niż się wydaje. "Wyciągamy karteczki!"
Większość ludzi jest przeciętna lub nawet niżej przeciętna, nieszczególnie zdolna i przedsiębiorcza, po prostu stara się "przetrwać", założyć rodzinę, mieć jakąś pracę i płynność finansową i tyle, wiele zależy od szczęścia, od tego czy akurat nam się coś w życiu nie spier... i czy akurat trafimy na dobre otoczenie, trafi nam się spoko partner (tak, trafi, jakkolwiek to źle nie brzmi to o ile nie mieszkamy w metropolii lub nie mamy jakichś szczególnych zapędów randkowych spotykamy na swojej drodze niewielu potencjalnych partnerów). Tymczasem obecnie mam wrażenie, że panuje jakaś taka presja i gra pozorów, że każdy chce uchodzić za tego "mądrzejszego", każda jego decyzja jest super przemyślana, każdy chce mieć dużo kasy, praca za najniższą to wielki obciach, każdy niby się rozwija, porażki ukrywa i wiele koloryzuje żeby lepiej wypaść w oczach innych... G. prawda, większość to po prostu splot wydarzeń, tak uważam, większość łapie pracę i jeżeli jest do zniesienia to w niej zostaje, nie chce żadnej kariery itd. Ale "wypada" udawać, że się jest człowiekiem sukcesu. Moim zdaniem to szkodliwe i wszyscy biegniemy w jakimś wyścigu szczurów komu się lepiej powodzi, ludzie się przechwalają między sobą a tak naprawdę to są puste słowa i ludzie stają się tylko bardziej nieszczęśliwi.
- agbmrctorakwin
- MoetGlass
Moim zdaniem medycyna estetyczna aktualnie jest zbyt promowana przez wszystkich dookoła. Zachęca się do robienia botoksu już młodym osobom. Ostatnio widziałam jakaś "specjalistkę" (była to pani posiadająca własny gabinet medycyny estetycznej), która mówiła o tym że botoks lepiej zacząć WCZESNIEJ żeby przeciwdziałać. Ostatnio chcąc się zapisać na higienizacje zębów przez aplikację znany lekarz trafiłam na zabieg nazwany - nawilżanie ust kwasem hialuronowym - weszłam w to z ciekawości bo pomyślałam, że może jest to jakiś zabieg typowo pielęgnacyjny, ale nie, okazało się że jest to zwyczajne powiększanie ust tylko nazwane w inny sposób. Powiększanie ust, botoks, wolumetria - często jest już kojarzone z "dbaniem o siebie" a nie z ostatecznością. Ostatnio jedna z influ Kinga Banaś pokazała, że rozpuściła usta - w komentarzach wylała się fala krytyki ze ma za małe usta i wcześniej wyglądała lepiej X.D. Mam wrażenie, że ludzie zapomnieli jak wyglądają normalne, naturalne twarze bo zbyt długo patrzą na Influencerki i celebrytki, które zaczynają wyglądać tak samo i tracą tym samym swoją autentyczność i wyjątkowość.
I zaraz na pewno znajdą się komentarze "niech każdy wygląda jak chce" "niech kazdy robi co chce" - to prawda ale wolny wybór kończy się tam, gdzie zaczyna się pranie mózgu przez społeczeństwo i media. Dzisiejsze dążenie do ideału to nie tyle wyraz wolności, co rozpaczliwa próba dostosowania się do narzuconej normy. Przestajemy odróżniać własne potrzeby od lęku przed wykluczeniem z kręgu osób uznawanych za "atrakcyjne".
I zaraz na pewno znajdą się komentarze "niech każdy wygląda jak chce" "niech kazdy robi co chce" - to prawda ale wolny wybór kończy się tam, gdzie zaczyna się pranie mózgu przez społeczeństwo i media. Dzisiejsze dążenie do ideału to nie tyle wyraz wolności, co rozpaczliwa próba dostosowania się do narzuconej normy. Przestajemy odróżniać własne potrzeby od lęku przed wykluczeniem z kręgu osób uznawanych za "atrakcyjne".
- gunernialne
- SweetsGallery
Pojęcie "samodzielna matka" (ojciec) powstało bo komuś się mocno nudziło. Forsowanie używania tego zwrotu w miejsce "samotnej matki" (ojca) i robienie z tego wielkiego halo też wynika z tego, że komuś chyba brakuje ważniejszych zajęć w życiu.
Każdy kto słyszy zwrot "samotna matka" (ojciec) myśli po prostu o osobie, która jest matką (ojcem) i nie ma partnera, nie wychowuje z drugim rodzicem dziecka.
Nikt nigdy nie odbierał "samotnej" samodzielności, siły czy zdolności do poradzenia sobie samej z sytuacją. Tak samo nikt nigdy nie myślał o "samotnej matce" jako osobie dosłownie samotnej, pozostawionej przez wszystkich na pastwę losu.
Cała ideologia zbudowana wokół problemu, którego nie ma
Każdy kto słyszy zwrot "samotna matka" (ojciec) myśli po prostu o osobie, która jest matką (ojcem) i nie ma partnera, nie wychowuje z drugim rodzicem dziecka.
Nikt nigdy nie odbierał "samotnej" samodzielności, siły czy zdolności do poradzenia sobie samej z sytuacją. Tak samo nikt nigdy nie myślał o "samotnej matce" jako osobie dosłownie samotnej, pozostawionej przez wszystkich na pastwę losu.
Cała ideologia zbudowana wokół problemu, którego nie ma
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
- Juliaturczyniak
- Dieta 600 kcal
Bardzo długo pracowałam w sklepie i się z tym zgodzę.Jennifer pisze: ↑czw sty 29, 2026 12:51 pm Bardzo ciesze się z tego, że powoli odchodzimy od podejścia "klient nasz pan" w sklepach, restauracjach i innych usługach, cieszę się, że pracownicy nie dają sobie wejść na głowę. ALE mam wrażenie, że to wszystko poszło odrobinę za daleko i odwraca się w drugą stronę. Nie ukrywam, że głównie na social mediach regularnie obserwuję narzekania kelnerek, ekspedientek, itd. na niemal każde zachowanie klienta - a to strasznym problemem jest, że starszy pan nie znał różnicy między cappuccino a cafe late, a to jakaś alergiczka pytała, czy w danej potrawie są orzechy, a to ktoś nie mógł znaleźć w sklepie jakiegoś produktu i poprosił o pomoc. No i klasyczne teksty w stylu "kto pracuje w gastro, ten w cyrku się nie śmieje", "każda osoba powinna popracować na kasie przynajmniej przez jeden dzień". Ale i tak hitem dla mnie jest to jak pracownice sephory czy douglasa otwarcie mówią, że klienci nie powinni prosić o radę np. w doborze koloru podkładu, bo one mają tylko rozłożyć towar na półki i skasować produkty na kasie (btw, czy przypadkiem te panie nie mają na plakietkach napisane "konsultantka"?).
Nie przeczę, że praca z klientem to twardy orzech do zgryzienia. Sama jestem zawsze turbo uprzejma dla pracowników. Wielu ludzi nie zostało nauczonych kultury i przerastają ich słowa "dzień dobry", "dziękuję", wyżywają się na obsłudze, bo mieli gorszy dzień. Ale jak już pracownik danego sklepu będzie dla ciebie nieuprzejmy, to według niektórych jest okej, bo przecież musi cały dzień użerać się z wrednymi klientami. Ciekawe, że tej samej logiki nie stosujemy już wobec nauczycieli, lekarzy, policjantów - im jak coś się nie podoba, radzi się zmienić pracę. A gdy próbujesz podyskutować, to pada stwierdzenie "widać, nigdy nie pracowałaś w gastro" i koniec rozmowy.
Za bardzo dajemy sie manipulować politykom i wierzymy w populizmy. Szukamy wrogów narodu, kogoś do nienawidzenia. Dopóki grają nam na emocjach dopóty będziemy j*bani z każdej strony
Ostatnio zmieniony czw sty 29, 2026 11:13 pm przez mvxcia, łącznie zmieniany 1 raz.
Ludzie nie są świadomi tego jak ogromne są dysproporcje w tym kraju. Wystarczy czasem wyjechać 100km od dużego miasta i Polska jest zupełnie inna.
Powinnismy wszyscy dążyć do równości szans i zmniejszania różnic „klasowych”, patrzeć nie tylko na siebie, ale na całe społeczeństwo. W kraju, w którym są zbyt duże dysproporcje nikomu dobrze się nie żyje.
Powinnismy wszyscy dążyć do równości szans i zmniejszania różnic „klasowych”, patrzeć nie tylko na siebie, ale na całe społeczeństwo. W kraju, w którym są zbyt duże dysproporcje nikomu dobrze się nie żyje.
Nie mamy czym się chwalić, ze jesteśmy 20 gospodarka świata.
Działamy jako outsourcing, jesteśmy Indiami Europy. Brak własnych dużych przedsiębiorstw, przedsiębiorstwa narodowe powyprzedawane.
Jak międzynarodowe korpo znajda nowy kraj z tania siła robocza to upadniemy
Działamy jako outsourcing, jesteśmy Indiami Europy. Brak własnych dużych przedsiębiorstw, przedsiębiorstwa narodowe powyprzedawane.
Jak międzynarodowe korpo znajda nowy kraj z tania siła robocza to upadniemy
-
stonkabiedry
- Bagietka z szarlott
Ale plot twist! Po pierwszym zdaniu byłam pewna że nie dam serduszkaJennifer pisze: ↑czw sty 29, 2026 12:51 pm Bardzo ciesze się z tego, że powoli odchodzimy od podejścia "klient nasz pan" w sklepach, restauracjach i innych usługach, cieszę się, że pracownicy nie dają sobie wejść na głowę. ALE mam wrażenie, że to wszystko poszło odrobinę za daleko i odwraca się w drugą stronę.
Super to podsumowałaś, wczoraj miałam podobną rozkminę na ten temat czytając komentarze na wątku o normalnych rzeczach których się wstydzimy.
Ktoś wspominał np o tym ze wstydzi się iść na jakąś basic usługę u kosmetyczki bo jest za tania i ta za mało zarobi.
Widywałam też komentarze na tiktoku o tym, że jak zamawiasz w żabie coś z tej ich oferty gastro to tylko dokładasz pracownikom roboty. A jak krytykujesz Sinsay za złą organizację zamówień przed świętami to pastwisz się nad biednymi pracownikami którzy je pakują.
I ja mam takie podejście, że jak gdzieś pracuję w obsłudze klienta i dojdzie do jakiegoś fuckupu ze strony firmy to przepraszam klienta w jej imieniu. Nawet jesli to nie ja osobiście zawiniłam. (Zaznaczę że to się tyczyło także pracy w call center)
Uwazam że to są podstawowe standardy obsługi klienta.
Oczywiście nie mówię o kłanianiu się w pas albo akceptowaniu chamstwa klientów.
Ale zdarzało mi się, że wracam do kasy bo coś zostało źle naliczone i nie słyszę nawet tego głupiego "przepraszam".
-
stonkabiedry
- Bagietka z szarlott
A z kontrowersyjnych tematów to mam jeszcze jeden i chcę zrobić ankietę, bo jestem ciekawa jak się rozkładają odpowiedzi.
Kto na tak to dawajcie serduszka a na nie tę ostatnią.
Czy mówicie cześć/dzień dobry wchodząc do szatni na siłowni?
- australijska
- LouiBag
Dałam Ci dwie reakcje, bo raz mówię a raz nie mówię, zależy jaki mam humorstonkabiedry pisze: ↑pt sty 30, 2026 12:10 am A z kontrowersyjnych tematów to mam jeszcze jeden i chcę zrobić ankietę, bo jestem ciekawa jak się rozkładają odpowiedzi.
BTW ostatnio jakaś starsza pani oburzyła się, że nie jesteśmy koleżankami, aby sobie mówić "cześć" (ktoś wszedł do szatni i automatycznie się przywitał) i zaczęła wszystkich strofować, że mówi się "dzień dobry".
- gunernialne
- SweetsGallery
I miała dużo racji. Jak widać dla niej to miejsce, w którym korzysta z usług a nie nawiązuje znajomości.australijska pisze: ↑pt sty 30, 2026 6:29 am Dałam Ci dwie reakcje, bo raz mówię a raz nie mówię, zależy jaki mam humor![]()
BTW ostatnio jakaś starsza pani oburzyła się, że nie jesteśmy koleżankami, aby sobie mówić "cześć" (ktoś wszedł do szatni i automatycznie się przywitał) i zaczęła wszystkich strofować, że mówi się "dzień dobry".
Wchodząc do względnie publicznego miejsca, w którym nie zna się z każdą osobą najlepiej przecież przywitać się neutralnie xd wiadomo że siłka to akurat specyficzne miejsce, więc tam bardziej powiedziałabym coś w stylu "dzień dobry, cześć", gdybym widziała osoby inne niż te, które spotykam codziennie, ale w innych miejscach no nie xd nie każdy chce z automatu skróconego dystansu.
Co tak wszystkich zaczęło parzyć te "dzień dobry" i "pan/pani" xD
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,