Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
julygirl
Currently:home

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: julygirl »

astronautka123 pisze: śr lut 04, 2026 6:11 pm Ja pracuję od 18 roku życia z przerwą na macierzyński i po latach jestem gotowa stwierdzić, że praca nie ma sensu. Przynajmniej moja. Jeżeli mogłabym siedzieć w domu i mieć nielimitowany dostęp do pieniędzy męża wybrałam to. Jeśli miałabym prosić, nie. Jest tyle książek do przeczytania, tyle filmów do obejrzenia. Nie popadłabym w marazm. Niestety chodząc do pracy na cały etat (średnia praca za średnie zarobki) nie widzę jakichś sensownych korzyści bo nawet nie jestem w stanie odkładać na emeryturę a dom jest zasyfiony. Poza tym nie da się wszystkiego zmieścić w dobę (praca, wystarczająco długo sen, odrabianie lekcji z dziećmi, inne sprawy z dziecmi -logopeda, ortodonta, sprzątanie gotowanie, zakupy, czas na nicnierobienie, sport, czytanie książek, itp itd. zawsze trzeba z czegoś zrezygnować - tak, napiszcie mi, że to kwestia organizacji).
Zgadam sie. I to jest naprawde smutne, gdy ktos mowi, ze bez pracy by sie nudził. Zakładając, ze ma sie nieograniczony budżet to przecież jest tyle.rseczy do robienia, mozna zapisać sie na jakieś warsztaty, na zajęcia, ćwiczyć, podróżować, jak ma sie potrzebę rozwoju to zapisać sie na kursy, spędzać czas z rodziną, znajomymi, czytac, oglądać, spacerować. Zeby nie bylo, rozumiem potrzebę robienia kariery, ale to można przekłuć w własny biznes. Tu głównie chodzi mi o to, ze jeżeli ktos idzie z nudy do oracy, aby robic dla kogoś, byc tym niewolnikiem sysytemu, byleby sie nie nudzić i nadać sens zyciu - to jest smutne.
why you care what people think, you don't even like people
mariaow
RealDiamond

Post autor: mariaow »

Zabriskie pisze: śr lut 04, 2026 5:08 pm Nie znoszę gdy robi sie tu offtop, jak bardzo by nie był na temat! Pragnę by wpisywano tu opinie, bez odnoszenia sie innych do nich!

Za niesprzątanie po psie powinno być konstytucyjnie zapewnione rozmazywanie psiej nieczystości na pleckach albo wkładanie jej do kieszeni właściciela

Starszym należy sie szacunek jeśli sami go okazują. Tykanie i rozkazywanie młodszym jest chamstwem. Zawsze ktoś będzie młodszy i starszy i nie to powinno być istotne, a kultura po prostu.

Używanie popularnych w danym okresie zwrotów typu masakra, kosmos, mega, szacun, Pyszka, wzrusz, karma, oby więcej tego czy tamtego - od razu wiem z kim nie chce mieć do czynienia

Chodzenie na paznokcie jest dla większości oznaką DBANIA o siebie. Te same osoby nie myją rąk albo „myją” je wodą

Cdn!
A mnie denerwuje jak w kółko padają te same opinie, jak Twoja o psich kupach i szacunku dla starszych :D (z obiema się zgadzam ale już były wiele razy)

Btw, wiem o co Ci chodzi z tymi zwrotami, ale od teraz będę się razić prądem za każdym razem jak powiem do kogoś „masakraaaa” 😂 bo mi się zdarza haha
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Anastazja_smietana »

Pyszka, sosiwo, torciwo, PETARDA :puke:
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Dieta 600 kcal

Post autor: Juliaturczyniak »

Teraz tak pół żartem, pół serio....
Pizza z ananasem jest najlepsza. 🤪
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:Dubaj

Post autor: berry blast »

Juliaturczyniak pisze: śr lut 04, 2026 8:04 pm Teraz tak pół żartem, pół serio....
o nie, teraz to przesadziłaś, proszę opuścić wątek!

:')
Awatar użytkownika
iksde12345
GreckieWakacje

Post autor: iksde12345 »

berry blast pisze: śr lut 04, 2026 5:11 pm a mi jako założycielce tematu podoba się ten offtop i widzę Peonię wraz z rzeką chaosu w kisielu 💞
Kiedyś myślałam, że peonia i rzeka chaosu to jedna i ta sama osoba
PEONIA
Collagen z chlorellą

Post autor: PEONIA »

iksde12345 pisze: śr lut 04, 2026 8:43 pm Kiedyś myślałam, że peonia i rzeka chaosu to jedna i ta sama osoba
A czemu z ciekawości?
Awatar użytkownika
agbmrctorakwin
MoetGlass

Post autor: agbmrctorakwin »

Juliaturczyniak pisze: śr lut 04, 2026 8:04 pm Teraz tak pół żartem, pół serio....
Jeśli już mówimy o preferencjach jedzeniowych to znacznie bardziej smakują mi burgery z McDonald's niż z jakichś fancy burgerowni. Lubię poznawać nowe smaki i wspierać lokalne knajpy ale jak mam ochotę na burgera to nie zadowole się żadnym "kraftowym" burgerem, podanym z frytkami w metalowym koszyczku. Muszę zjeść wieśmaka, mcroyala, drwala. Tak samo przejadły mi się już włoskie pizze i wolę zjeść chamska, pizzę na grubym cieście, oblana sosem czosnkowym
Awatar użytkownika
iksde12345
GreckieWakacje

Post autor: iksde12345 »

PEONIA pisze: śr lut 04, 2026 8:44 pm A czemu z ciekawości?
Nie wiem. Podobny styl pisania może?
Awatar użytkownika
Jennifer
Tritonotti

Post autor: Jennifer »

julygirl pisze: śr lut 04, 2026 7:00 pm Zgadam sie. I to jest naprawde smutne, gdy ktos mowi, ze bez pracy by sie nudził. Zakładając, ze ma sie nieograniczony budżet to przecież jest tyle.rseczy do robienia, mozna zapisać sie na jakieś warsztaty, na zajęcia, ćwiczyć, podróżować, jak ma sie potrzebę rozwoju to zapisać sie na kursy, spędzać czas z rodziną, znajomymi, czytac, oglądać, spacerować. Zeby nie bylo, rozumiem potrzebę robienia kariery, ale to można przekłuć w własny biznes. Tu głównie chodzi mi o to, ze jeżeli ktos idzie z nudy do oracy, aby robic dla kogoś, byc tym niewolnikiem sysytemu, byleby sie nie nudzić i nadać sens zyciu - to jest smutne.
To może być też potrzeba rutyny. Nie każdy potrzebuje rozwoju, sama uwielbiam czytać książki, oglądać filmy i podróżować, ale nie mogłabym tego robić całymi dniami. Bliska koleżanka moich rodziców tak bardzo nie mogła doczekać się przejścia na emeryturę, a już po miesiącu nie mogła się odnaleźć - zlewały się jej dni, zdarzało się, że pojechała na zakupy 15 sierpnia i była zdzwiona, że jest zamknięte, bo przestała śledzić kalendarz. Własny biznes to zawsze jest ryzyko, nie każdy jest na to gotowy. Nie rozumiem, dlaczego ludzie, którzy chcą po prostu pracować i mieć z tego pieniądze "u prywaciarza" są tak wyśmiewani i nazywani niewolnikami. Nawet, jesli robią to z nudy, to nie jest nasza sprawa.
i am a god
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Dieta 600 kcal

berry blast pisze: śr lut 04, 2026 8:08 pm o nie, teraz to przesadziłaś, proszę opuścić wątek!

:')
Moja ulubiona, choć kiedyś była jeszcze popularna pizza czekoladowa...jej bym w życiu nie odważyła się zjeść,chyba, że smakuje jak zwykły placek z czekoladą,to prędzej 🤣😁
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Dieta 600 kcal

agbmrctorakwin pisze: śr lut 04, 2026 8:46 pm Jeśli już mówimy o preferencjach jedzeniowych to znacznie bardziej smakują mi burgery z McDonald's niż z jakichś fancy burgerowni. Lubię poznawać nowe smaki i wspierać lokalne knajpy ale jak mam ochotę na burgera to nie zadowole się żadnym "kraftowym" burgerem, podanym z frytkami w metalowym koszyczku. Muszę zjeść wieśmaka, mcroyala, drwala. Tak samo przejadły mi się już włoskie pizze i wolę zjeść chamska, pizzę na grubym cieście, oblana sosem czosnkowym
Ja mam identycznie.
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Anastazja_smietana »

Czekolada wedla nadziewana jest 1000000% lepsza niż dubajska. Dubajska ma mdły smak i może buty czyścić naszym nadziewanym. Spróbowałam i się zawiodłam.
Awatar użytkownika
julygirl
Currently:home

Post autor: julygirl »

Jennifer pisze: śr lut 04, 2026 9:11 pm To może być też potrzeba rutyny. Nie każdy potrzebuje rozwoju, sama uwielbiam czytać książki, oglądać filmy i podróżować, ale nie mogłabym tego robić całymi dniami. Bliska koleżanka moich rodziców tak bardzo nie mogła doczekać się przejścia na emeryturę, a już po miesiącu nie mogła się odnaleźć - zlewały się jej dni, zdarzało się, że pojechała na zakupy 15 sierpnia i była zdzwiona, że jest zamknięte, bo przestała śledzić kalendarz. Własny biznes to zawsze jest ryzyko, nie każdy jest na to gotowy. Nie rozumiem, dlaczego ludzie, którzy chcą po prostu pracować i mieć z tego pieniądze "u prywaciarza" są tak wyśmiewani i nazywani niewolnikami. Nawet, jesli robią to z nudy, to nie jest nasza sprawa.
Z tą potrzeba rutyny to prawda, bez niej jest ciężko wielu osobom. Dlatego podałam przykład różnych warsztatów czy zajęć. Wtedy masz np kilka dni w tyg o określonych godzinach zajecia na które idziesz i tworzysz sobie rutynę.
why you care what people think, you don't even like people
chicachica
Mokra Włoszka

Post autor: chicachica »

mvxcia pisze: czw sty 29, 2026 11:15 pm Nie mamy czym się chwalić, ze jesteśmy 20 gospodarka świata.
Działamy jako outsourcing, jesteśmy Indiami Europy. Brak własnych dużych przedsiębiorstw, przedsiębiorstwa narodowe powyprzedawane.
Jak międzynarodowe korpo znajda nowy kraj z tania siła robocza to upadniemy
U mnie w robocie się właśnie zaczyna to, co opisałaś w ostatnim zdaniu. Korpo niemieckie, na koniec roku podliczali koszty i z początkiem roku fala zwolnień w polskim oddziale, bo jesteśmy za drodzy. Zatrudnienia zatrzymane, bo trzeba ciąć koszty. I to nie tak, że oddział przynosi straty, wręcz przeciwnie… Więc jak ktoś twierdzi, że teraz jest ciężko z pracą biurową to prawdopodobnie będzie tylko gorzej.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Dieta 600 kcal

Uważam, że obecnie produkujemy i wytwarzamy za dużo jedzenia względem zapotrzebowania, przez co większość się marnuje albo w lodówce albo nawet nie zostaje kupiona i trafia do śmietnika. Przez co myślę, że powinniśmy uświadamiać społeczeństwo na temat marnowania żywności oraz dążyć do choć minimalnie mniejszej jej ilości.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Dieta 600 kcal

chicachica pisze: śr lut 04, 2026 9:54 pm U mnie w robocie się właśnie zaczyna to, co opisałaś w ostatnim zdaniu. Korpo niemieckie, na koniec roku podliczali koszty i z początkiem roku fala zwolnień w polskim oddziale, bo jesteśmy za drodzy. Zatrudnienia zatrzymane, bo trzeba ciąć koszty. I to nie tak, że oddział przynosi straty, wręcz przeciwnie… Więc jak ktoś twierdzi, że teraz jest ciężko z pracą biurową to prawdopodobnie będzie tylko gorzej.
Ogólnie z pracą jest ciężko i również zauważam to zjawisko, redukacja etatów,coraz więcej miejsc pracy się zamyka,ale to nie tylko tu... W takich Niemczech też jest taka patologia 🫨🤌🏻
Lkjhgfd
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Lkjhgfd »

Moja mniej popularna opinia jest taka, że offtop w sumie jest bez sensu, jak już zostało o tym wspomniane, (pomimo tego, że też przyłożyłam do niego kciuki), pomijam większość odpowiedzi na inne komentarze i niepotrzebnie przychodzą mi powiadomienia, a zamysł wątku jest ciekawy.
Jak ktoś założy drugi, ale bez offtopu, tylko po to, żeby poczytać jakie ludzie mają opinie, bez wykłócania się, tylko z samymi ikonkami kto popiera, a kto nie, to chętnie tam się przesiądę 🥰
Awatar użytkownika
berry blast

Juliaturczyniak pisze: śr lut 04, 2026 9:55 pm Uważam, że obecnie produkujemy i wytwarzamy za dużo jedzenia względem zapotrzebowania, przez co większość się marnuje albo w lodówce albo nawet nie zostaje kupiona i trafia do śmietnika. Przez co myślę, że powinniśmy uświadamiać społeczeństwo na temat marnowania żywności oraz dążyć do choć minimalnie mniejszej jej ilości.
uważam, że to nie jest niepopularna opinia 🤪 od dawna wiadomo, że europa wyrzuca 1/3 jedzenia
Awatar użytkownika
mvxcia
PsychoFanka
Instagram: TwójStart

Post autor: mvxcia »

Juliaturczyniak pisze: śr lut 04, 2026 9:55 pm Uważam, że obecnie produkujemy i wytwarzamy za dużo jedzenia względem zapotrzebowania, przez co większość się marnuje albo w lodówce albo nawet nie zostaje kupiona i trafia do śmietnika. Przez co myślę, że powinniśmy uświadamiać społeczeństwo na temat marnowania żywności oraz dążyć do choć minimalnie mniejszej jej ilości.
Pomijając kwestie jedzenia to mamy wyprodukowane tyle ubrań i mebli ze jakbyśmy zaprzestali produkcje to tego co już jest starczy na kilka pokoleń do przodu
astronautka123

Post autor: astronautka123 »

berry blast pisze: śr lut 04, 2026 10:23 pm uważam, że to nie jest niepopularna opinia 🤪 od dawna wiadomo, że europa wyrzuca 1/3 jedzenia
Ale że w Polsce? Myślę, że milleniasi i pokolenia wzawyyż mają jeszcze zakodowane, żeby nie wyrzucać.
Awatar użytkownika
berry blast

astronautka123 pisze: śr lut 04, 2026 11:11 pm Ale że w Polsce? Myślę, że milleniasi i pokolenia wzawyyż mają jeszcze zakodowane, żeby nie wyrzucać.
w Polsce marnuje się prawie 5 mln ton żywności rocznie
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Dieta 600 kcal

berry blast pisze: śr lut 04, 2026 10:23 pm uważam, że to nie jest niepopularna opinia 🤪 od dawna wiadomo, że europa wyrzuca 1/3 jedzenia
Z tym ograniczeniem to raczej nie jest zbyt popularne. Większość ludzi owszem widzi problem, ale nie idą za tym jakieś myśli co można z tym zrobić.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Dieta 600 kcal

berry blast pisze: śr lut 04, 2026 11:22 pm w Polsce marnuje się prawie 5 mln ton żywności rocznie
I to jest chyba najwięcej w całej UE..
astronautka123

Post autor: astronautka123 »

Juliaturczyniak pisze: śr lut 04, 2026 11:49 pm I to jest chyba najwięcej w całej UE..
Nie wydaje wam się, że sklepy i restauracje za większość odpowiadają? (restrykcyjne przepisy nie pozwalają przekazywania przy końcu daty ważności itd). Wydaje mi się, że ktoś chce zrzucić winę na przeciętnego Kowalskiego, tak jak segregaacja śmieci ma uratować ekologię.