Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
EmEm
MolieraDress

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: EmEm »

g_girl pisze: czw lut 05, 2026 10:52 am Moim zdaniem obie te partie są siebie warte (PiS jedynie bardziej wchodzi z buciorami w życie prywatne obywateli), natomiast Polacy głosują tylko na te 2 partie na zasadzie „żeby tylko PiS nie wygrał”, „żeby tylko PO nie wygrało”, i tak w kółko.
Polacy nie chcą głosować na lewo, nie dziw sie jeżeli kojarzą te strone z tuskiem, kotula i anna wanna, biejat tez ladnie sie ośmiesza 🤷‍♀️
Awatar użytkownika
Brida
MiamiBicz

Post autor: Brida »

g_girl pisze: czw lut 05, 2026 10:52 am Moim zdaniem obie te partie są siebie warte (PiS jedynie bardziej wchodzi z buciorami w życie prywatne obywateli), natomiast Polacy głosują tylko na te 2 partie na zasadzie „żeby tylko PiS nie wygrał”, „żeby tylko PO nie wygrało”, i tak w kółko.
Zgadzam się, dlatego serio odechciewa się chodzić na wybory. Zawsze chodzę i zawsze jestem rozczarowana. Dramat.

Ale dodam tylko, że tak - są siebie warci, ale jednak bardziej mi wstyd za osoby z PIS, które są np. w parlamencie europejskim. Taka B. Szydło np. Nawet nigdy na nich nie głosowałam, a wstyd mi jak ją tylko widzę na tych korytarzach, z asystentką, bo przecież ona ani be ani me po angielsku. No i ogólnie jakaś taka zaściankowość od nich bije, nie potrafią kulturalnie dyskutować itd.
Hunde
Szarlotta

Post autor: Hunde »

EmEm pisze: czw lut 05, 2026 11:00 am Polacy nie chcą głosować na lewo, nie dziw sie jeżeli kojarzą te strone z tuskiem, kotula i anna wanna, biejat tez ladnie sie ośmiesza 🤷‍♀️
Jeśli chodzi o lewą stronę to uważam, że rozsądny jest Adrian Zandberg aka potężny Duńczyk.
Nie ośmiesza się jak np. Anna Maria Ż., Magda Biejat (z tą jej geografią to była kompromitacja) i nie idzie na układy, wstawia się za pracownikami np. ostatnio z Dino.
Tusk to libek, ale dla ludzi z prawicy wszystko na lewo od Pisu to lewaki :P.
EmEm
MolieraDress

Post autor: EmEm »

Powiem wam, a nawet napisze,że śmieszą mnie rodzice dający dzieciakowi światowe imie niepasujące w ogóle do nazwiska. Druga sprawa to jak je zdrabniają,np scarletka czy mijusia
Awatar użytkownika
Brida
MiamiBicz

Post autor: Brida »

EmEm pisze: czw lut 05, 2026 12:46 pm Powiem wam, a nawet napisze,że śmieszą mnie rodzice dający dzieciakowi światowe imie niepasujące w ogóle do nazwiska. Druga sprawa to jak je zdrabniają,np scarletka czy mijusia
Brajanek? :D

Jak o dzieciach mowa, to dodam jeszcze, że zastanawia mnie jak celebryci w stylu Kardashianek znoszą to, że ich dzieci wyglądają tak jak one przed tymi wszystkimi operacjami. Bo skoro poprawiały swoją urodę to znaczy, że coś im nie pasowało. Czyli co, najchętniej by te dzieci też poprawiły? Bolą je oczy jak na nie patrzą? :D
Rzeka.chaosu
SweetsGallery

Post autor: Rzeka.chaosu »

astronautka123 pisze: czw lut 05, 2026 10:34 am Nie wiem czy moja opinia jest popularna czy nie, ale moim zdaniem to czy po rozmowie rekrutacyjnej dostaniesz pracę w dużej mierze zależy od tego czy złapiesz wspólny "Vibe" z prowadzącym rozmowę.
Trochę tak jest. :( Zależy od poziomu ludzi z HR. Możesz oberwać też za strój, pryszcze. Niektórzy są okrutni. Może w ostatnich latach jest poprawa. Oby.
astronautka123

Post autor: astronautka123 »

Brida pisze: czw lut 05, 2026 12:55 pm Brajanek? :D

Jak o dzieciach mowa, to dodam jeszcze, że zastanawia mnie jak celebryci w stylu Kardashianek znoszą to, że ich dzieci wyglądają tak jak one przed tymi wszystkimi operacjami. Bo skoro poprawiały swoją urodę to znaczy, że coś im nie pasowało. Czyli co, najchętniej by te dzieci też poprawiły? Bolą je oczy jak na nie patrzą? :D
Teraz jest modne Vincent
Rzeka.chaosu
SweetsGallery

Brida pisze: czw lut 05, 2026 12:55 pm Brajanek? :D

Pewnie podchodzą do tego różnie. Sama znam mamę, która jest po operacji uszu i deklaruje, że dzieciom sprezentuje taką operację na 18-stkę. Fakt, odstają im te uszka, widać, że są próby zasłaniania włosami, ale to nie jest raczej odbierane jako defekt. Bardziej bym się martwiła, że narobi im kompleksów. U Kardashianek to samo. Matka cud malina, a dziecko zwykłe.

Też mam takie spostrzeżenie o dzieciach Rubików. Nie wiem jak teraz wyglądają. Kiedyś często były na jakichś portalach, a ja zobaczyłam je na żywo. Na tych portalach były wybrane fotki z insta, a na żywo to były bardzo przeciętne dziewczynki właśnie z odstającymi uszami, cienkimi włosami. Wiem, że wyglądu dzieci się nie komentuje, ale po prostu różnica była bardzo duża. Pytanie jak te dzieci będą się potem widziały. Teraz już są chyba dużo starsze, moze zbliżyły się urodą do insta. Moze nadal jest ta różnica.
stonkabiedry
Bagietka z szarlott

Post autor: stonkabiedry »

EmEm pisze: czw lut 05, 2026 12:46 pm Powiem wam, a nawet napisze,że śmieszą mnie rodzice dający dzieciakowi światowe imie niepasujące w ogóle do nazwiska. Druga sprawa to jak je zdrabniają,np scarletka czy mijusia
To moja niepopularna opinia w kwestii imion jest taka, że usc w Katowicach powinien był się zgodzić na nadanie dziecku imienia Blik 🤑
PrincessKitty
Mokra Włoszka

Post autor: PrincessKitty »

Hunde pisze: czw lut 05, 2026 10:42 am Chyba posypią się na mnie gromy, ale trudno niepopularne opinie to niepopularne opinie :P.

Uważam, że rząd PiS był znacznie lepsze niż Koalicji. PiS wprowadzał większość swoich obietnic, dodatkowo
Koalicja nie może się ze sobą dogadać, a dobre pomysły mniejszych koalicjantów są torpedowane przez większościową KO. Myślę, że obecne rządy są nieudolne i zasłaniają się cały czas „sprzątaniem po Pisie i rozliczaniem ich”, a zwykłym ludziom żyje się coraz gorzej.
Ponadto jakoś nie zrezygnowali z pomysłów PiSu, które tak krytykowali.
Przykłady: Lewica chciała zmarginalizować lewe UZ, żeby PIP mógł je przekształcać w UoP. Oczywiście nie spodobało się to libkom z KO, więc zrobili poprawkę, że takie sprawy będą kierowane do sądów pracy. Na spawy czeka się rok, a za coś pracownik musi żyć przez ten rok.
Teraz mają wymówkę w postaci „Batyr nie podpisze, po co się starać”. Kiedyś to było ,,Duda nie podpisze”.
Pieniądze z KPO niby odzyskane, ale poszły na jachty i solaria. Jakież marnotrastwo.
Bo gdyby PiS był normalną partią, to program 500+ mógłby być świetną podwaliną pod budowanie zaufania społeczeństwa oraz tworzeniu państwa opiekuńczego na wzór skandynawskich socjaldemokracji. Pomimo tego, że libki od prawa do lewa szydziły z tego, że PiS chce zlikwidować ubóstwo ustawą, to fakty są takie, że stopa życia wielu Polaków naprawdę się podniosła i ptaktycznie zlikwidowano skrajną biedę- Śpiewak świetnie o tym pisze w "Patopaństwie". Niestety, PiS normalną partią nie był nigdy, dlatego woleli skupiać się na rozkradaniu Skarbu Państwa, szczuciu wszystkich grup społecznych na siebie, odbieraniu praw kobiet, demontażu demokracji, popadaniem w konflikty z UE i wszystkimi sojusznikami... Lista jest długa.

Jedyną szansę na stworzenie cywilizowanego państwa upatruję w Razem i Potężnym Duńczyku, ale jeszcze wiele wody przepłynie w rzece, zanim więcej Polaków obudzi się z neoliberalnej tresury.
Rzeka.chaosu
SweetsGallery

Mam podobne zdanie o PIS j.w. Niestety nie wiem na kogo będę głosować.

Ja chętnie nawet oddałabym więcej podatków... gdyby nie, że to, co teraz płacę jest rozkradane. Nasza "klasa" polityczna to dno i wodorosty. Jedni bierni, inni kradną, jeszcze inni powiedzą wszystko, żeby być przy korycie. 🐷
PEONIA
Collagen z chlorellą

Post autor: PEONIA »

Mimo że jestem osobą pro-choice to wkurza mnie podwójna moralność babek odnośnie aborcji. A już mówię, o co mi chodzi.
Jak kobieta zajdzie w nieplanowaną ciążę i chce ją usunąć, to padają argumenty, „że keks to nie musi oznaczać ciąży” , „ że nie jest gotowa na bycie matką”
Natomiast jak odwrócimy sytuacje, ze a facet nie chce tego dziecka. Nie mówię, że ma go zostawić, nie płacić alimentów, ale nie wiem, jest zaskoczony, nie jest gotowy do bycia ojcem i tak dalej, to zaraz pojawia się, i to często z ust tych samych osób litania „to jak nie chce być w ciąży, to po co szedł do łóżka” , „to nie wiedział, czym to się kończy” „jak to nie jest gotowy na dziecko, iść do łóżka był gotowy to na dziecko też jest gotowy”….
Awatar użytkownika
agbmrctorakwin
MoetGlass

Post autor: agbmrctorakwin »

PEONIA pisze: czw lut 05, 2026 4:33 pm Mimo że jestem osobą pro-choice to wkurza mnie podwójna moralność babek odnośnie aborcji. A już mówię, o co mi chodzi.
Jak kobieta zajdzie w nieplanowaną ciążę i chce ją usunąć, to padają argumenty, „że keks to nie musi oznaczać ciąży” , „ że nie jest gotowa na bycie matką”
Natomiast jak odwrócimy sytuacje, ze a facet nie chce tego dziecka. Nie mówię, że ma go zostawić, nie płacić alimentów, ale nie wiem, jest zaskoczony, nie jest gotowy do bycia ojcem i tak dalej, to zaraz pojawia się, i to często z ust tych samych osób litania „to jak nie chce być w ciąży, to po co szedł do łóżka” , „to nie wiedział, czym to się kończy” „jak to nie jest gotowy na dziecko, iść do łóżka był gotowy to na dziecko też jest gotowy”….
To fakt, ale ta niespójność często bierze się z hipokryzji facetów, którzy zgrywają wielkich przeciwników aborcji, a sami mogą się ulotnić w każdej chwili - a dla kobiety bez zabiegu jest to niemożliwe. I właśnie ta męska łatwość ucieczki od realnej odpowiedzialności sprawia, że w dyskusjach padają tak ostre i często niesprawiedliwe argumenty - i w takich sytuacjach jestem w stanie zrozumieć tą narrację
Clarion
FejkTiffany

Post autor: Clarion »

PEONIA pisze: czw lut 05, 2026 4:33 pm Mimo że jestem osobą pro-choice to wkurza mnie podwójna moralność babek odnośnie aborcji. A już mówię, o co mi chodzi.
Ale nie myl kwestii finansowych - alimentów z kwestią autonomii ciała kobiety, która jest w niechcianej ciąży, bo to o to chodzi w prochoice.
Verbena95
Bransoletka50k

Post autor: Verbena95 »

g_girl pisze: czw lut 05, 2026 9:18 am Są urocze, ale są małe i nie siedzą tam ludzie z laptopami przez pół dnia, chcesz usiąść płacisz koperto ale miejsca i warunków żeby zostać dłużej tam nie ma(btw moich znajomych z komputerami wyproszono gdy siedzieli dłużej ale to w innym kraju południowym). Często w kawiarnii pracuje tylko właściciel który za epsreso przyjmuje tylko gotówkę = nie wydaje fiskali = nie placi podatków. W Polsce by to nie przeszło. No i te kawy typu cappuccino najczęściej są w pojemności 150ml, co zużywa mniej produktów (mleka), szybciej się pije i wychodzi. Z mlekiem roślinnym bądź bez laktozy nie spotkałam sie nigdy, chyba że w jakiejś fancy kawiarni w stylu zachodnim - ale to nie są te tanie kawiarenki które Polacy mają na myśli.
Temat rzeka, kawa od zawsze była tam tańsza i fajnie, ale porównywanie tak odmiennych biznesów 1:1 bez uwzględnienia tych wszystkich czynników jest bez sensu.
To, że u nas się uważa, że można siedzieć pół dnia z laptopem nad jedną kawą, to jest pewien rodzaj roszczeniowości. U nas już gdzieniegdzie właściciele knajp się przeciwko temu buntują i słusznie, bo miejsce jest zajęte, a dochodu nie ma. Chcesz siedzieć pół dnia, ok, ale zamawiaj coś co godzinę / pół. Niestety większości ludzi brakuje na tyle pomyślunku, szacunku i kultury osobistej, by na to wpaść. A jak nie chcesz zamawiać, to pracuj gdzie indziej.
Lkjhgfd
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Lkjhgfd »

Tak jak już ktoś napisał - nie myl kwestii finansowych z anatomią, ale przede wszystkim nie myl prawdziwej opinii z "odpowiadaniem" na to co kobiety same słyszą, bo te teksty to dosłownie odbijanie piłeczki, a nie autorskie teksty kobiet, co pokazuje podwójne standardy. To mężczyźni tak mówią względem godzenia się z ciążą, ale sami jak zostaną ojcami do dają nogę "bo nie są gotowi".

Jedyne co uważam to to, że jeśli abo byłaby normalnie legalna to w takiej sytuacji do tego 12. lub nawet 10tc facet mógłby również się wycofać z obowiązku. Coś w stylu "to sobie urodź, ale ja nie chce dziecka", aczkolwiek po deklaracji, że go chce nie powinien mieć żadnej możliwości ucieczki od odpowiedzialności.
PEONIA
Collagen z chlorellą

Clarion pisze: czw lut 05, 2026 4:54 pm Ale nie myl kwestii finansowych - alimentów z kwestią autonomii ciała kobiety, która jest w niechcianej ciąży, bo to o to chodzi w prochoice.
Ale ja nie mylę tylko zwracam uwagę na hipokryzję - rozumiem, ze u kobiety "pójście do łóżka nie oznacza zgody na bycie w ciąży" ale u faceta już oznacza?
PEONIA
Collagen z chlorellą

Verbena95 pisze: czw lut 05, 2026 5:09 pm To, że u nas się uważa, że można siedzieć pół dnia z laptopem nad jedną kawą, to jest pewien rodzaj roszczeniowości. U nas już gdzieniegdzie właściciele knajp się przeciwko temu buntują i słusznie, bo miejsce jest zajęte, a dochodu nie ma. Chcesz siedzieć pół dnia, ok, ale zamawiaj coś co godzinę / pół. Niestety większości ludzi brakuje na tyle pomyślunku, szacunku i kultury osobistej, by na to wpaść. A jak nie chcesz zamawiać, to pracuj gdzie indziej.
Ten problem jest tylko poza Warszawą. Serio na każdym kroku ktoś pracuje w kawiarnii. Nikomu to nie przeszkadza....
Clarion
FejkTiffany

Post autor: Clarion »

PEONIA pisze: czw lut 05, 2026 5:11 pm Ale ja nie mylę tylko zwracam uwagę na hipokryzję - rozumiem, ze u kobiety "pójście do łóżka nie oznacza zgody na bycie w ciąży" ale u faceta już oznacza?
No właśnie mylisz. Nie rozumiesz, czym jest kwestia autonomii ciała w przypadku ciąży. To nie to samo co płacenie alimentów, pod żadnym pozorem nie wolno zestawiać tych dwóch rzeczy. Ojciec dziecka nie jest w ciąży i nie rodzi.
PEONIA
Collagen z chlorellą

Clarion pisze: czw lut 05, 2026 5:14 pm No właśnie mylisz. Nie rozumiesz, czym jest kwestia autonomii ciała w przypadku ciąży. To nie to samo co płacenie alimentów, pod żadnym pozorem nie wolno zestawiać tych dwóch rzeczy. Ojciec dziecka nie jest w ciąży i nie rodzi.
JESZCZE RAZ; NIE mowię a alimentach czy autonomii ciała. NiE o TYM i nie wcinaj mi tu tego.

Mówię o tym, ze jak kobieta zachodzi w ciążę i jej nie chce to podnosi się argument, ze idąc do łóżka nie musi być gotowa na dziecko.

I to jest słuszne. ja sama jestem pro-choice.

Tylko dlaczefo używamy tego w analogiznejh sytuacji do faceta? że jak on nie chce dziecka to "wiedział czym grozi keks" Już nie raz słyszałam czy widziałam takie komentarze czy sytuacje...
Verbena95
Bransoletka50k

Post autor: Verbena95 »

PEONIA pisze: czw lut 05, 2026 5:12 pm Ten problem jest tylko poza Warszawą. Serio na każdym kroku ktoś pracuje w kawiarnii. Nikomu to nie przeszkadza....
W jakim sensie poza Warszawą? Że w Warszawie wszyscy pracujący przy laptopach w kawiarniach uczciwie co jakiś czas coś zamawiają, jak długo siedzą, a gdzie indziej nie? Nie wydaje mi się, ale może są na to jakieś statystyki.
PEONIA
Collagen z chlorellą

Verbena95 pisze: czw lut 05, 2026 5:22 pm W jakim sensie poza Warszawą? Że w Warszawie wszyscy pracujący przy laptopach w kawiarniach uczciwie co jakiś czas coś zamawiają, jak długo siedzą, a gdzie indziej nie? Nie wydaje mi się, ale może są na to jakieś statystyki.
Tu milion ludzi pracuje w kawiarniach ito i nikt nie robi o to problemu, Nikt na to uwagi nie zwraca, nie ma żadnych kartek, nikt nikogo nie wyprasza. Dosłowne wyjebane.

Za to w internecie bez przerwy widzę o to spruty ludzi "jak tak można robić" i jakieś akcje typu z laptopem nie ma siedzenia - i to zawsze dotyczy ludzi czy kawiarni z innych miejscowości. Dlatego wnioskuje, ze tam to akceptowalne a reszta kraju ma do tego problem
123wiosna123
Collagen z chlorellą

Post autor: 123wiosna123 »

Brida pisze: czw lut 05, 2026 11:48 am Zgadzam się, dlatego serio odechciewa się chodzić na wybory. Zawsze chodzę i zawsze jestem rozczarowana. Dramat.

Ale dodam tylko, że tak - są siebie warci, ale jednak bardziej mi wstyd za osoby z PIS, które są np. w parlamencie europejskim. Taka B. Szydło np. Nawet nigdy na nich nie głosowałam, a wstyd mi jak ją tylko widzę na tych korytarzach, z asystentką, bo przecież ona ani be ani me po angielsku. No i ogólnie jakaś taka zaściankowość od nich bije, nie potrafią kulturalnie dyskutować itd.
Mi tam jest wstyd za to ze wydali tyle milionów na jachty i inne duperele a nie za to ze ktos nie zna angielskiego. Nie zna to trudno. Jest posłem z Polski i zna polski. Naprawde nie wiem o co chodzi w tym naśmiewaniu sie z Polaków bo to taki zaścianek i takie to smieszne.
123wiosna123
Collagen z chlorellą

Post autor: 123wiosna123 »

PrincessKitty pisze: czw lut 05, 2026 3:44 pm Bo gdyby PiS był normalną partią, to program 500+ mógłby być świetną podwaliną pod budowanie zaufania społeczeństwa oraz tworzeniu państwa opiekuńczego na wzór skandynawskich socjaldemokracji. Pomimo tego, że libki od prawa do lewa szydziły z tego, że PiS chce zlikwidować ubóstwo ustawą, to fakty są takie, że stopa życia wielu Polaków naprawdę się podniosła i ptaktycznie zlikwidowano skrajną biedę- Śpiewak świetnie o tym pisze w "Patopaństwie". Niestety, PiS normalną partią nie był nigdy, dlatego woleli skupiać się na rozkradaniu Skarbu Państwa, szczuciu wszystkich grup społecznych na siebie, odbieraniu praw kobiet, demontażu demokracji, popadaniem w konflikty z UE i wszystkimi sojusznikami... Lista jest długa.

Jedyną szansę na stworzenie cywilizowanego państwa upatruję w Razem i Potężnym Duńczyku, ale jeszcze wiele wody przepłynie w rzece, zanim więcej Polaków obudzi się z neoliberalnej tresury.
Wszystkie prawa kobiet zostały zabrane? A powiesz kiedy bo nie zauważyłam? Ciekawe ze odebrano kobietom ich prawa.
Zreszta ktos pisze co mu sie nie podoba w obecnej władzy wiec trzeba dowalić ze przeciez no wiadomo PIS jest gorszy
Awatar użytkownika
agbmrctorakwin
MoetGlass

Post autor: agbmrctorakwin »

123wiosna123 pisze: czw lut 05, 2026 5:45 pm Wszystkie prawa kobiet zostały zabrane? A powiesz kiedy bo nie zauważyłam? Ciekawe ze odebrano kobietom ich prawa.
Zreszta ktos pisze co mu sie nie podoba w obecnej władzy wiec trzeba dowalić ze przeciez no wiadomo PIS jest gorszy
Nikt nie napisał, że zabrali kobietom WSZYSTKIE prawa. Ale fakt, że jakieś zabrano, m.in. prawo do decydowania o przerwaniu ciąży w przypadku ciężkich wad płodu (2020 rok). Dodatkowo w 2017 roku ograniczono swobodny dostęp do antykoncepcji awaryjnej, wprowadzając wymóg posiadania recepty oraz zlikwidowano państwowe finansowanie in vitro, co dla wielu kobiet oznaczało utratę realnej szansy na macierzyństwo. Także tak - PiS odebrał pewne prawa kobietom