Najbardziej wciągająca książka w Waszym życiu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Najbardziej wciągająca książka w Waszym życiu
Droga, C. McCarthy - po prostu nie byłam w stanie odłożyć tej książki, chyba nic nigdy mnie tak nie wciągnęło, ale to jest pozycja dla osób o bardzo mocnych nerwach i polecam poczytać opinie przed sięgnięciem po nią, bo pewne obrazy zostają w głowie potem. Ale uważam, że jest piękna i niesamowicie pochłaniająca.
- eszability
- Modna
Przeczytałam w minionym miesiącu leżąc z gorączka i grypą, tak nie mogłam się oderwać. Zmiotła mnie lekko ta książka i chętnie zobaczę film.Agutek147 pisze: ↑sob mar 14, 2026 9:15 am Droga, C. McCarthy - po prostu nie byłam w stanie odłożyć tej książki, chyba nic nigdy mnie tak nie wciągnęło, ale to jest pozycja dla osób o bardzo mocnych nerwach i polecam poczytać opinie przed sięgnięciem po nią, bo pewne obrazy zostają w głowie potem. Ale uważam, że jest piękna i niesamowicie pochłaniająca.
Ostatnio się zastanawiałam czy nie zacząć znowu czytać
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
-
Polalola1377
- Mokra Włoszka
Właśnie czytam demona copperheada - kto czytał?
Ogromne wrażenie zrobiło na mnie małe życie.
-
Rzeka.chaosu
- SweetsGallery
Czytałam. Też polecam. Dla mnie taka wizja Stanów jak u Vance'a i fajnie poprowadzone postacie.Polalola1377 pisze: ↑śr mar 18, 2026 2:41 pm Właśnie czytam demona copperheada - kto czytał?
-
Polalola1377
- Mokra Włoszka
Może w takim razie masz podobny gust do mojego, więc polec coś jeszcze 
- eszability
- Modna
Czytałam obie. W jakiś sposób mocno z tymi książkami kojarzy mi się też Shuggie Bain. Może chodzi trochę o ten klimat beznadziei i osamotnienia?Polalola1377 pisze: ↑śr mar 18, 2026 2:41 pm Właśnie czytam demona copperheada - kto czytał?
- gunernialne
- SweetsGallery
Ostatnio skończyłam "Szatańskie tango" i naprawdę polecam..
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
-
sergioleone
- Channelka
Był taki czas, że odświeżałam wszystkie tomy w każde wakacje, ale tylko te bazowe, tych dalszych w innym świecie już nie. Ale w którymś momencie przestało mi się podobać, takie prościutkie się zaczęły wydawać. Jednak ogólnie przyznam, że mnie ukształtowały, razem z innymi książkami fantasy.
Filary Ziemi

Ta książka jest wspaniałaeszability pisze: ↑sob sty 24, 2026 2:18 pm Czytałam, ale zgadzam się, że ciężko się oderwać, chociaż rozmiar konkretny![]()