Start
Mój profil

Plany pielęgnacyjne

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
21ssavage
SkrzydełkaZhooters

Plany pielęgnacyjne

Post autor: 21ssavage »

Hej, zastanawiam się ostatnio nad zakupem konsultacji kosmetologicznej i stworzeniem planu pielęgnacyjnego. Polecacie kogoś z kim działałyście?

Czy któraś z was miała do czynienia z dziewczyną ze sklepu ekoworki? Widzę, że proponuje darmowe plany pod warunkiem zakupu kosmetyków z jej sklepu. Ktoś korzystał?
BaczekMalutki
Siatkarka

Post autor: BaczekMalutki »

Zdecydowanie nie polecam Ci usług skienella i la pelle Emila Błaszczyk.
Jedna i druga zrujnowały moją cerę.
Nie rozumiem jak wszyscy kosmetolodzy mają tak dobre opinie i zero negatywnych ocen.
Kosmetolog z skienelli doprowadziła do tego, że miałam całą twarz w bolesnych wielkich krostach, po czym jak napisałam o tym to kazała mi iść do dermatologa to może przepisze mi jakąś maść na receptę. Mam wszystkie screeny rozmów i zdjęcia przed i po. Każą kupować całą pielęgnację od nowa, wprowadzać wszystkie składniki na raz.
Po tym mam uraz do tych ich planów pielęgnacyjnych.
A przede wszystkim bawią się w lekarzy, każą robić obszerne badania nawet, które nie mają sensu bo nie masz takich objawów.
W la pelle kosmetolog usuwała mi zaskórniki i nawet niedojrzałe twarde bolesne krosty manualnie! Przez co chodziłam jak Biedronka przez najbliższe tygodnie a po tym było jeszcze gorzej bo wysypały się nowe stany zapalne! Leczyłam się miesiącami po tym…
Najlepiej samej dobrać pielęgnację, zobaczyć co Ci potrzeba np. Zaskórniki kwas salicylowy i wprowadzać stopniowo. A nie jak Pani skinella kwas glikolowy od razu dwa razy w tygodniu plus spf z niacynamidem i wszystko chaotyczne.
Wiem, że samej nie jest łatwo ale powoli można dojść do tego.
Niektóre konta na instagramie są pomocne ale też trzeba przez palce brać to co one polecają.
polli_apartamenty
Siatkarka

Post autor: polli_apartamenty »

Ja mogę polecić Alexę Antczak. Prowadzi gabinet w Warszawie. Mi wyleczyła (!) trądzik różowaty, rumień, z którym jak kiedyś zgłosiłam się do lekarza dermatologa to kazał odstawić wszelkie mydła i wprowadzić Physiogel. To tyle. Alexa ułożyła mi cały plan zabiegowy, delikatne kwasy przeplatane zabiegami nawilżającymi i później IPL. Pokazała co dokładnie stosować w domu, jak nawilżać skórę i odbudować barierę skórną. Rumień ustał, jestem naprawdę zadowolona. Przyjmuje u siebie w gabinecie ale z tego co wiem prowadzi takie konsultacje online.