Start
Mój profil

Kasztany marketingu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
agawal
BlondDoczep

Re: Kasztany marketingu

Post autor: agawal »

Lol ale w ostatnim poście na Li pojechał o wyrzucaniu prelegentów z agendy i dostarczaniu slajdów o 20:00 Dalej chyba nie kuma tego, że po obydwu stronach są ludzie i każdy z nich ma jakieś granice.
watacukrowa
Currently: planning drama

Post autor: watacukrowa »

agawal pisze: pt mar 20, 2026 4:32 pm Lol ale w ostatnim poście na Li pojechał o wyrzucaniu prelegentów z agendy i dostarczaniu slajdów o 20:00 Dalej chyba nie kuma tego, że po obydwu stronach są ludzie i każdy z nich ma jakieś granice.
Aż weszłam poczytać ;p ale go dupa piecze. "Kozieł i przyjaciele" czyli sfochowany mentalny gówniarz zabiera swoje zabawki i zwołuje swoich ziomeczków od poklepywania po pleckach, żeby razem gadać te same truizmy, co na każdej konferencji. Strasznie pretensjonalne i nadęte to towarzystwo. Dziw, że batmana i bąkowej jeszcze tam nie dokleił. W ogóle co wtf is doing Czeczot tam???
Powiem Wam, że jestem bardzo ciekawa, czy:
a) on dalej będzie wysyłał prezki po czasie
b) na kolejnych konferencjach organizatorzy się odważą i też go wypieprzą raz, dwa razy i wtedy odpalimy popcorn na widok jak Kamilek dostaje spazmów i s*aki na Li.
Nie zgadzam się, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
australijska
LouiBag

Post autor: australijska »

Weszłam na stronę tegorocznego infoshare i widzę, że jest tam omawiany przez Was Kamil K, ale mnie najbardziej zaskoczył Andrzej Tucholski. Nie wiedziałam, że on jeszcze działa :alien: Szczerze mówiąc nigdy za nim nie przepadałam (więc wiem, że nie jestem obiektywna), bo jak dla mnie to zawsze pisał takie oczywistości i ogólniki w jakimś takim dziwnym tonie objawienia i głębii, jakby odkrywał Amerykę.
Jeszcze ta notka, którą o sobie dostarczył: "BRIEF magazine named him one of the top 50 creative forces in Polish business in 2015, and in 2023, Charaktery magazine recognized him as a leading advocate for a lifestyle rooted in collective well-being" XD nie wiem, jakoś nie kupuję jego osoby. Ale może się mylę i Wy będziecie mieć inne zdanie na jego temat.
OGkom
Ciastko

Post autor: OGkom »

australijska pisze: sob mar 21, 2026 4:11 pm Weszłam na stronę tegorocznego infoshare i widzę, że jest tam omawiany przez Was Kamil K, ale mnie najbardziej zaskoczył Andrzej Tucholski. Nie wiedziałam, że on jeszcze działa :alien: Szczerze mówiąc nigdy za nim nie przepadałam (więc wiem, że nie jestem obiektywna), bo jak dla mnie to zawsze pisał takie oczywistości i ogólniki w jakimś takim dziwnym tonie objawienia i głębii, jakby odkrywał Amerykę.
Jeszcze ta notka, którą o sobie dostarczył: "BRIEF magazine named him one of the top 50 creative forces in Polish business in 2015, and in 2023, Charaktery magazine recognized him as a leading advocate for a lifestyle rooted in collective well-being" XD nie wiem, jakoś nie kupuję jego osoby. Ale może się mylę i Wy będziecie mieć inne zdanie na jego temat.

Tucholskiego tez nie znoszę, nie rozumiem jego fenomenu. Ale tak samo nigdy nie rozumiałam Pani Swojego Czasu i innych coachów, pań od X itd. Andrzej jak dla mnie mówi oczywistości, tak jak napisałaś, ale ewidentnie ktoś tego potrzebuje. Nie moja bańka.

Love you all ❣️
watacukrowa

Tucholski kondensuje w sobie wszystkich tych guru i geniuszy od wszystkiego, którzy płuczą flaki po konfach. Gdyby AI miał wygenerować typowego prelegenta, wyplułby Tucholskiego.
Weszłam na stornę speakerów inforshare. Zobaczyłam kto się wybiera. Poczytałam ich opisy.
Idę się przejść do parku.
OGkom
Ciastko

Post autor: OGkom »

Miałam z nim kiedyś matcha na Tinderze, chwilę rozmawialiśmy, ale zghostował mnie. Tyle przegrać :(
watacukrowa

Widocznie nie pasowałaś do agendy.
agawal
BlondDoczep

Kolejny ulubieniec Adrian G. Od jachtów na agendzie u Kamila 😀 ja to teraz rozumiem ten świat, że albo do wybicia się potrzebujesz budżetu na reklamy albo pleców u kogoś ;) i tak to leci!
watacukrowa

agawal pisze: pn mar 23, 2026 10:58 am Kolejny ulubieniec Adrian G. Od jachtów na agendzie u Kamila 😀 ja to teraz rozumiem ten świat, że albo do wybicia się potrzebujesz budżetu na reklamy albo pleców u kogoś ;) i tak to leci!
No dokładnie, wystarczy popatrzeć kto z kim się klepie po pleckach. Iconic przykladem jest przecież Bąkowa odkryta przez Batmana jak się spuszczał nad jej humorem i wybitnym piórem. Michałek Sadowski to też fumfel Batmana i jego szwagra (pamiętacie podcast mala wielka firma?) Marka Jankowskiego. Od Michałka i Batmana wziął się Kamil. To jest tak powalone że Jacek Gmoch powinien rozrysować z batmanem na bramce (gruby na bramke! XD) :D
Blaga
GreckieWakacje

Post autor: Blaga »

watacukrowa pisze: pn mar 23, 2026 10:43 pm No dokładnie, wystarczy popatrzeć kto z kim się klepie po pleckach. Iconic przykladem jest przecież Bąkowa odkryta przez Batmana jak się spuszczał nad jej humorem i wybitnym piórem. Michałek Sadowski to też fumfel Batmana i jego szwagra (pamiętacie podcast mala wielka firma?) Marka Jankowskiego. Od Michałka i Batmana wziął się Kamil. To jest tak powalone że Jacek Gmoch powinien rozrysować z batmanem na bramce (gruby na bramke! XD) :D
Maciej Sadowski to był chyba top prelegentem tego "I love marketing" aż odwalił jakiś numer, że wyciekły dane z bazy jego klientów czy coś takiego. Muszę się dokopać do tej dramy, bo grubo było.
BTW, polecam wystąpienie Karola Paciorka na jednej z edycji, tylko przygotujcie popkorn w jednym kuble i drugi kubel na cringe-womit, bo to straszne było.

Mnie zawsze zaskakują ci magicy od wszystkiego i niczego opowiadający o ogólnikach, ale tonem znawstwa i fajności.
Batman, Ta-Co-Się-Pakuje w konfenansjerkę wszystkiego, Dzbaniarz z ADHD, który twierdzi, ze jest wulkanem kreatywności, a kopiuje bez sensu zagraniczne posty, Wiedźma Marketingu, ktora położyła firmę, ale nadal rozkręca jakieś babskie spotkania o *uj-wie-czym, no i Dżejkob Biel, który robił reklamy wszędzie, tylko nie naprawdę:D

A, i NF, pierwsza ulubiona ghostwriterka LinkedIna, laska, która pisze kocopały o dobrostanie pracowników, nie mając totalnie żadnej merytorycznej podkładki do żadnej ze swoich wypowiedzi. No hit.

Ale i tak nic nie pobije pań z Co Za - To Wymyślił - ogłosiły się samozwańczymi komentatorkami korpo-rzeczywistości, takimi wicie, ostrymi babkami, co to i przytulą, i przypierdolą. Rzeczywistość: "Ale wkurzają nas ludzie, którzy piszą o niczym" "Ten call mogłby być mailem" i takie tam podobne. Od roku te same oklepane spostrzeżenia, ale lajki lecą, co potwierdza, że ludzie ogólnie małą myślą.

Co do konfy Kamilka nie bedę nawet komentować - darmowa konfa o AI, how refreshing. I Kurasek jako główny ekspert. Koleś, który wykłócał się, że zahaczkę się piszę przez "ch", bo tak piszą randomy na gamingowym forum XD Brakuje tylko naszej pangi biznesu i alpaki linkedina XD
watacukrowa

Boję się oglądać Paciorka, bo pracuję umysłowo, a ten człowiek jakoś mnie degraduje w tym zakresie... Ale hej, co on robi w marketingach? Od kiedy jest ekspertem? XD

And who tf is Dzbaniarz z ADHD? 😅
Awatar użytkownika
Clairess
MiamiBicz

Post autor: Clairess »

watacukrowa pisze: wt mar 24, 2026 1:48 pm Boję się oglądać Paciorka, bo pracuję umysłowo, a ten człowiek jakoś mnie degraduje w tym zakresie... Ale hej, co on robi w marketingach? Od kiedy jest ekspertem? XD

Miałam pytać o to samo, od ADHD jest teraz tyle osób, że naturalną koleją rzeczy jest niejeden dzban wśród nich, zarzućcie inicjałem czy coś :D
Blaga
GreckieWakacje

Clairess pisze: wt mar 24, 2026 2:03 pm Miałam pytać o to samo, od ADHD jest teraz tyle osób, że naturalną koleją rzeczy jest niejeden dzban wśród nich, zarzućcie inicjałem czy coś :D
WK, spec od digitalu:)
Blaga
GreckieWakacje

watacukrowa pisze: wt mar 24, 2026 1:48 pm Boję się oglądać Paciorka, bo pracuję umysłowo, a ten człowiek jakoś mnie degraduje w tym zakresie... Ale hej, co on robi w marketingach? Od kiedy jest ekspertem? XD

AHahahah "degraduje umysłowo" - i kocham to, i płacze (ze śmiechu)
watacukrowa

Blaga pisze: wt mar 24, 2026 3:11 pm AHahahah "degraduje umysłowo" - i kocham to, i płacze (ze śmiechu)
Cała przyjemność po mojej stronie :D
Bo kurde, jak kiedyś pochłaniałam Lekko Stronniczych, tak od pewnego momentu przestałam trawić Karola. Paciorek to taki typowy, pretensjonalny fajnopolak, ale w takim modelu, jaki był powszechny gdzieś w 2010's. On jest jak bezkrytyczna gąbka osobowości, która wchłania wszystko to, co modne, nie patrząc czy jest w tym jakoś spójny i autentyczny, nawet z manierą mówienia. Sama jestem słoikiem i nie lubię umniejszać osobom podobnym sobie, ale Karol to taki typowy podkarpaciak, który po trzech miesiącach NA BANK mówił "u nas w warszawieeee". I wszędzie gdzie się nie pojawi, nie zacznie gadać, to musi zajmować eter sobą, bo przyszedł pan Kalor Ciaporek i jego Impompondebilia.
I widząc i słuchając takich ludzi, zawsze z niedowierzaniem rzucam pytanie w myśli PO CO... CZŁOWIEKU, PO CO?
agawal
BlondDoczep

Przyznam że z Paciorkiem miało mało do czynienia, wiec nie jestem na bieżąco z jego degradacja 😀

Musiałam się chwilę zastanowić kim jest owa NF - niezle podsumowanie XD
Kot
Ciastko

Post autor: Kot »

Wspaniały wątek :D
Skąd w ogóle wziął się Dżejkob B? To jego biedronka pozwala za memy, tak?
Awatar użytkownika
TieDye
LouiBag

Post autor: TieDye »

Kot pisze: śr mar 25, 2026 7:16 pm Wspaniały wątek :D
Ja bym powiedziała że wziął się z Wykopu ale może ktoś ma lepsze info 😉

Tak to jego 🐞
watacukrowa

Kot pisze: śr mar 25, 2026 7:16 pm Wspaniały wątek :D
Niedługo infoshare, Linkedin cały spuchnie od rozmiarów ego każdego z prelegentów, a tu nastąpi rozkwit <3
Tak że usiądź wygodnie, rozgość się i have fun!
Blaga
GreckieWakacje

Ej, a widziałyście posta jak Pan Dr Dietetyki rozpływał się nad zmarłym dziadkiem, który jako pierwszy wpoił mu miłość do marketingu? I zdjęcie grobu ze świeżymi wiązankami? Jezu, ale to był crindz nad crindze, nie sądziłam, że to będzie eskalować do tego stopnia, but here we are:)))

On jest dla mnie w ogóle przerażający. A przy tym niespójny. Niby Piszę o drobostanie, ale w duchu pochwały kultury zapierdolu. I ta ciągła narracja paranoi, że wszyscy dietetycy w necie go kopiują, ale on był pierwszy i w ogóle nikt nie ma podjazdu do jego Imperium XD
Awatar użytkownika
Clairess
MiamiBicz

Post autor: Clairess »

Blaga pisze: czw mar 26, 2026 6:21 am Ej, a widziałyście posta jak Pan Dr Dietetyki rozpływał się nad zmarłym dziadkiem, który jako pierwszy wpoił mu miłość do marketingu? I zdjęcie grobu ze świeżymi wiązankami? Jezu, ale to był crindz nad crindze, nie sądziłam, że to będzie eskalować do tego stopnia, but here we are:)))

On jest dla mnie w ogóle przerażający. A przy tym niespójny. Niby Piszę o drobostanie, ale w duchu pochwały kultury zapierdolu. I ta ciągła narracja paranoi, że wszyscy dietetycy w necie go kopiują, ale on był pierwszy i w ogóle nikt nie ma podjazdu do jego Imperium XD
Sam post jeszcze dość spoko, ale dodatek zdjęcia faktycznie cringe.

Jak coś to on ma osobny wątek tutaj. Ostatnio ludzie narzekają na porzucenie etosu braku reklam.

Też trochę mi się gryzie dobrostan z trenowaniem przez 4 godziny dziennie każdego dnia oraz aż taką hipertrofia mięśniową i to niebędąc zawodowym sportowcem (choć znam paru sportowców i nawet oni są chyba mniejszym hardcorem). Co kto lubi, ale mam wątpliwości czy to jest spójne z całą marką.
agawal
BlondDoczep

Clairess pisze: czw mar 26, 2026 12:46 pm Sam post jeszcze dość spoko, ale dodatek zdjęcia faktycznie cringe.

Jak coś to on ma osobny wątek tutaj. Ostatnio ludzie narzekają na porzucenie etosu braku reklam.

Też trochę mi się gryzie dobrostan z trenowaniem przez 4 godziny dziennie każdego dnia oraz aż taką hipertrofia mięśniową i to niebędąc zawodowym sportowcem (choć znam paru sportowców i nawet oni są chyba mniejszym hardcorem). Co kto lubi, ale mam wątpliwości czy to jest spójne z całą marką.
Z panem dietetykiem mam inne odczucia jak widzę go na Linkedinie (właśnie ten etos zapierdolu) a inne na YT. W ogóle mi się to nie spina. Dlatego jak miałam “okazję” aby mieć z nim współpracę to odmówiłam, bo wiedziałam, że raczej nie trafię na tego z YT, a tego bosa z Li 😛 i jestem szczęśliwsza, że posłuchałam swojej intuicji :)
agawal
BlondDoczep

Dawajcie najbardziej cringowe żarty naszych ulubieńców z dziś 😛
watacukrowa

agawal pisze: śr kwie 01, 2026 2:34 pm Dawajcie najbardziej cringowe żarty naszych ulubieńców z dziś 😛
Infoshare, że Kamilek spadł z agendy.
Jak sobie pomyślę, że kogoś to śmieszy, że ktoś wpadł na taki pomysł, że ktoś to przyklepał... :') Serio, ludzie? XD