Depilator laserowy w domu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryDepilator laserowy w domu
Cześć dziewczyny. Potrzebuję porady, chciałabym kupić któregoś Philips Lumea, niekoniecznie najdroższego ale też nie te najtańsze. Macie jakieś doświadczenia którymi możecie się podzielić? Jak na was działało? A może polecacie jakiś inny model np Braun ? 

Hej, ja mam Philips Lumea 9900. Kupiłam go w zeszłą zimę. Mam włosy ciemne/czarne, grube. Każda depilacja maszynką to dla mnie koszmar i swędzenie skóry, zapalenie mieszków. Latem wiadomo, golimy się częściej więc moje uda to wieczne podrażnienie, dodajmy do tego to że się chodzi w szortach czy spódnicach to ciągłe tarcie nawet jeśli ktoś nie jest otyły, powoduje ból i dyskomfort. Za IPL w salonie nie dałabym tyle kasy, bo jednak te włosy odrastają jeśli przestaniesz to robić. Ale dzięki temu, że mam urządzenie w domu moge sobie strzelać kiedy chce.
W zimie zaczynam robić regularnie serię jaką zaleca producent, i faktycznie jak jest lato to tych włosów nie ma, a jeśli są to po podgoleniu nie mam podrażnień, skóra jest idealnie gładka. Ja jestem zadowolona, to nie jest urządzenie które usunie włosy całkowicie, w moim przypadku ograniczyło podrażnienie które było nie do zniesienia i wyglądało okropnie. Nie ma paskudnych krost na bikini etc.
W zimie zaczynam robić regularnie serię jaką zaleca producent, i faktycznie jak jest lato to tych włosów nie ma, a jeśli są to po podgoleniu nie mam podrażnień, skóra jest idealnie gładka. Ja jestem zadowolona, to nie jest urządzenie które usunie włosy całkowicie, w moim przypadku ograniczyło podrażnienie które było nie do zniesienia i wyglądało okropnie. Nie ma paskudnych krost na bikini etc.
lilith66 pisze: ↑pn mar 30, 2026 2:07 pm Hej, ja mam Philips Lumea 9900. Kupiłam go w zeszłą zimę. Mam włosy ciemne/czarne, grube. Każda depilacja maszynką to dla mnie koszmar i swędzenie skóry, zapalenie mieszków. Latem wiadomo, golimy się częściej więc moje uda to wieczne podrażnienie, dodajmy do tego to że się chodzi w szortach czy spódnicach to ciągłe tarcie nawet jeśli ktoś nie jest otyły, powoduje ból i dyskomfort. Za IPL w salonie nie dałabym tyle kasy, bo jednak te włosy odrastają jeśli przestaniesz to robić. Ale dzięki temu, że mam urządzenie w domu moge sobie strzelać kiedy chce.
Ale generalnie włosy odrastają trochę wolniej?:)
Tak, oczywiście. Ostatnio robiłam zabieg na nogi 2 tygodnie temu i mam włoski w sumie tylko na kolanach - bo jednak tu się najgorzej robi- ale tak samo jakbyś w salonie robiła to też mega problematyczne miejsce u klientek ( wiem, bo robiłam też zabiegi laserem w salonie klientkom ). Kolejny zabieg będę robiła w następnym tygodni i na urlopie 3 tygodnie będę miała spokój. Później jak coś odrasta to są to pojedyncze włoski.