Ja też lubię maczka bo mają różnorodne sosy i smaki w tych burgerach, no i można zjeść coś małego przez co nie czujemy się ciężko do końca dnia.agbmrctorakwin pisze: ↑śr lut 04, 2026 8:46 pm Jeśli już mówimy o preferencjach jedzeniowych to znacznie bardziej smakują mi burgery z McDonald's niż z jakichś fancy burgerowni. Lubię poznawać nowe smaki i wspierać lokalne knajpy ale jak mam ochotę na burgera to nie zadowole się żadnym "kraftowym" burgerem, podanym z frytkami w metalowym koszyczku. Muszę zjeść wieśmaka, mcroyala, drwala. Tak samo przejadły mi się już włoskie pizze i wolę zjeść chamska, pizzę na grubym cieście, oblana sosem czosnkowym
Włoskie jedzenie w ogóle uważam za przereklamowane, nigdy nie zrozumiem ich fleksowania się makaronem (tak jakby żaden inny naród na świecie nie wymyślił ciasta z mąki wody i soli). Uważam że nasza kuchnia jest równie jeśli nie bardziej różnorodna, robimy użytek z większej ilości warzyw niż pomidory i czosnek (swoją drogą pomidory malinowe mamy pyszne, nie trzeba lecieć na Sycylię), mamy świetne zupy i dużo lepsze ciasta oraz słodkie pieczywo (z resztą nasz zakwas stanowił podwaliny francuskich bagietek itp).
Stawianie Włochów i innych południowców za wzór bo często piją wino do obiadu jest po prostu głupie, te kraje mają duży problem z zachorowalnością na raka wątroby.
Porównywanie cen w kawiarniach polskich do włoskich uważam za absurd (te ich kawiarenki nie oferują mleka roślinnego w cenie, kącików z zabawkami dla dzieci, gniazdek do komputera i możliwości siedzenia przez pół dnia nad jedną kawą, nie inwestują też w fancy wystrój i wynajem dużego lokalu).