Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
gunernialne
SweetsGallery

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: gunernialne »

agbmrctorakwin pisze: sob lut 21, 2026 1:51 pm Aktualna moda na usuwanie tatuażu jest spowodowana tym, że wiele osób tatuowało sobie wzory żywcem wyjęte z Pinteresta, bez jakiejkolwiek własnej inwencji twórczej. Spowodowało to, że po latach dany tatuaż przestał im się podobać bo przecież gusta i trendy się zmieniają
+ po prostu mało jest ludzi, którym coś będzie się podobało całe życie. Zmieniamy fryzury, styl ubierania, preferencje żywieniowe itd co chwilę.
Dlatego osobiście nigdy chyba nie zrobię sobie czegoś "nieodwracalnego"
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
Rea89
RoyalBaby

Post autor: Rea89 »

Anastazja_smietana pisze: pt lut 20, 2026 10:09 pm Jeżeli podkłady i korektory innych marek wyglądają dobrze na skórze i nie podrażniają to znaczy że chyba problem tkwi w produkcie (ewentualnie indywidualnych predyspozycjach, dziwnej reakcji). Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś te tańsze podkłady miały najjaśniejszy odcień pasujący do opalonej mulatki, a nie przeciętnej słowianki. A jeśli nawet miały względnie jasny kolor, to po chwili na skórze się utleniał do pomarańczki, często w postaci dziwnych plam. I to nie był tylko mój przypadek bo na ulicy co druga taka pomarańczka chodziła :) więc no albo produkt był słaby, albo to moja wina, że nie przygotowałam odpowiednio skóry spędzając 20h na solarium żeby dopasować się do najjaśniejszego podkładu eveline, wibo czy tam golden rose.
Pomarańczki trudno zapomnieć :) Droższe drogeryjne marki miały swój odpowiednik pomarańczki. Był to średnio-jasny odcień z mocno różowym podtonem, który obiecywał efekt świnki Peppa. Łatwo można było rozpoznać użytkowniczki takich odcieni po grubej warstwie pudru. Część kobiet próbowała zneutralizować różowe tony dużą ilością żółtego pudru. W okresie przed 2010 wiele najjaśniejszych i jasnych kolorów z linii najpopularniejszych podkładów nie wchodziło do Polski. W tym samym czasie bez problemu znalazłam swój kolor, ale poza drogerią. Szkoda czasu na bawienie się z kiepskim produktem od producenta, który nie umie w kolory. Obecnie jest już dużo lepiej. Jednak nadal można trafić na marki, które nie potrafią w odcienie, które na skali są najjaśniejsze lub najciemniejsze i w podtony oliwkowe.
Awatar użytkownika
agbmrctorakwin
MoetGlass

Post autor: agbmrctorakwin »

gunernialne pisze: sob lut 21, 2026 2:05 pm + po prostu mało jest ludzi, którym coś będzie się podobało całe życie. Zmieniamy fryzury, styl ubierania, preferencje żywieniowe itd co chwilę.
Uważam, że jeśli ktoś jest wystarczająco świadomy samego siebie i nie podąża ślepo za aktualnymi trendami to wybór tatuażu, który przetrwa próbę czasu, nie jest wyzwaniem. Gusta i estetyki mogą ewoluować, ale tatuaż będący wyrazem własnej osobowości, a nie kopią z Pinteresta czy tiktoka nie traci na wartości wraz ze zmianą mody, trendów czy preferencji. On po prostu starzeje się razem z właścicielem. Więc tak, rzadko kiedy ukradziony wzór będzie się podobał całe życie, ale jeśli ma ktoś w sobie trochę kreatywności to tatuaż przetrwa upływ czasu
Awatar użytkownika
iksde12345
GreckieWakacje

Post autor: iksde12345 »

agbmrctorakwin pisze: sob lut 21, 2026 12:14 pm Zgadzam się!
Dodam jeszcze, że nie czaję tego pisania "wyglądam młodziej, niż w rzeczywistości mam lat" później się okazuje, że osoba która to napisała ma 30 lat. No okej, wyglądasz młodo bo jesteś młoda XDD
No ale wiecie, takie żarty to też efekt presji społecznej, że np. w wieku 25 lat powinieneś mieć to, po 30-tce powinieneś mieć tamto, itd.
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Anastazja_smietana »

Uważam, że gdyby w Polsce wypłynęła afera zbliżona skalą do afery epsteina to zostało by szybko zamiecione wszystko pod dywan i nikt by nie poniósł konsekwencji. Jest to dla mnie nie do pomyślenia że sam syn królowej został zatrzymany przez policję. W uk politycy sami rezygnują ze stanowisk, kiedy jakoś zawiodą. U nas politycy nie mają żadnego wstydu i przyzwoitości. Po tych wszystkich aferach związanych z wyprowadzaniem milionów z budżetu państwa ŻADNEMU politykowi nie spadł włos z głowy. O aferze podkarpackiej już się nie mówi. Nikt nigdy nie poniósł odpowiedzialności, nikt nie poszedł siedzieć i kiedy czytam doniesienia z zachodu jest to dla mnie abstrakcyjne że ofiary mają prawo domagać się sprawiedliwości, bo u nas trzeba kręcić aferę we wszystkich mediach przez 2 lata żeby państwo łaskawie zdecydowało się ukarać kogoś lepiej postawionego. Niestety to tylko obnaża różnicę między nami, a zachodem i tutaj się przebija nasza wschodniość i promocja cwaniactwa.
ciekawy_nowin
Channelka

Post autor: ciekawy_nowin »

Polak ma tylko dwa pomysły na biznes:
1. Kupić tanio, sprzedać drogo.
2. Kupić parę mieszkań i wynajmować.
ballerinacappuccina
Skarpeta Rakieta

Post autor: ballerinacappuccina »

gunernialne pisze: sob lut 21, 2026 2:05 pm + po prostu mało jest ludzi, którym coś będzie się podobało całe życie. Zmieniamy fryzury, styl ubierania, preferencje żywieniowe itd co chwilę.
Ci sami ludzie, co psioczą na tatuaże, że to na całe życie i nie tak łatwo da się tego pozbyć, decydują się na dzieci XD
Awatar użytkownika
katarzynarmong
ZdalnaFanka

Post autor: katarzynarmong »

ballerinacappuccina pisze: sob lut 21, 2026 4:16 pm Ci sami ludzie, co psioczą na tatuaże, że to na całe życie i nie tak łatwo da się tego pozbyć, decydują się na dzieci XD
Otóż to... Tatuażem krzywdy nie robisz nikomu poza ewentualnie sobą, poza tym da się to cofnąć xd
It's a moo point. Like a cows opinion...it just doesn't matter...
It's moo. 🐄
Rzeka.chaosu
SweetsGallery

Post autor: Rzeka.chaosu »

ciekawy_nowin pisze: sob lut 21, 2026 4:11 pm Polak ma tylko dwa pomysły na biznes:
1. Kupić tanio, sprzedać drogo.
2. Kupić parę mieszkań i wynajmować.
Ale to nie wina Polaków. Mało jest u nas rodzin / funduszy z kapitałem gromadzonym od pokoleń. Żeby zrobić coś naprawdę dużego / innowacyjnego trzeba pozyskać inwestorów - czyli opowiedziec o pomyśle obcym ludziom. W tym czasie ktoś z kapitałem może już zrealizować nasz pomysł. A czas jest bardzo ważny.
Addd
BlondDoczep

Post autor: Addd »

Anastazja_smietana pisze: sob lut 21, 2026 2:58 pm Uważam, że gdyby w Polsce wypłynęła afera zbliżona skalą do afery epsteina to zostało by szybko zamiecione wszystko pod dywan i nikt by nie poniósł konsekwencji. Jest to dla mnie nie do pomyślenia że sam syn królowej został zatrzymany przez policję. W uk politycy sami rezygnują ze stanowisk, kiedy jakoś zawiodą. U nas politycy nie mają żadnego wstydu i przyzwoitości. Po tych wszystkich aferach związanych z wyprowadzaniem milionów z budżetu państwa ŻADNEMU politykowi nie spadł włos z głowy. O aferze podkarpackiej już się nie mówi. Nikt nigdy nie poniósł odpowiedzialności, nikt nie poszedł siedzieć i kiedy czytam doniesienia z zachodu jest to dla mnie abstrakcyjne że ofiary mają prawo domagać się sprawiedliwości, bo u nas trzeba kręcić aferę we wszystkich mediach przez 2 lata żeby państwo łaskawie zdecydowało się ukarać kogoś lepiej postawionego. Niestety to tylko obnaża różnicę między nami, a zachodem i tutaj się przebija nasza wschodniość i promocja cwaniactwa.
Dużo w tym racji, ale Stany też są Zachodem, a tam wszystko działa tak samo jak u nas. W latach 2005-2008 służby federalne dotarły do 36 (TRZYDZIESTU SZEŚCIU) dziewczynek skrzywdzonych przez tego gnoja. Efekt? Minimalny. Prawie w ogóle się w to nie zagłębiono, postawiono mu zaledwie dwa zarzuty, wyszedł po nieco ponad roku.

Dopiero w 2019 - po 11 latach! - coś znowu ruszyło i znowu go aresztowano, ale wykitował przed procesem.

Potem znowu przez 6 lat wszystko w zasadzie stało w miejscu i dopiero w ostatnich miesiącach coś się w sprawie zaczęło dziać, chociaż też nie zanosi się na to, żeby amerykańscy klienci Epsteina prędko stanęli przed sądem. Część pewnie umrze ze starości, zanim spotka ich sprawiedliwość.

Zatem tak jak mówię, ogólnie się zgadzam, ale USA - nie bez powodu od lat nazywane "najbogatszym krajem Trzeciego Świata" - wcale lepsze od nas nie są.
Kylie
Szarlotta

Post autor: Kylie »

ballerinacappuccina pisze: sob lut 21, 2026 4:16 pm Ci sami ludzie, co psioczą na tatuaże, że to na całe życie i nie tak łatwo da się tego pozbyć, decydują się na dzieci XD
Wow, ale jesteś bystra, porównałaś właśnie zrobienie sobie tatuażu do sprowadzenia na świat człowieka :covid: ewidentnie coś Cię zakuło skoro wymyśliłaś tak abstrakcyjne porównanie.

Nikt nie psioczy tylko komentuje. Tatuaże, choćby nie wiem jak "piękne" szpecą i wyglądają tandetnie. Najśmieszniej wyglądają dziewczyny, które zakładają elegancką lub zwiewną sukienkę a mają tatuaże na rękach/plecach. To wygląda totalnie karyniasto, cały urok się ulatnia i nic do siebie nie pasuje :P
Awatar użytkownika
Arzena
Trening tenisa

Post autor: Arzena »

agbmrctorakwin pisze: sob lut 21, 2026 2:23 pm Uważam, że jeśli ktoś jest wystarczająco świadomy samego siebie i nie podąża ślepo za aktualnymi trendami to wybór tatuażu, który przetrwa próbę czasu, nie jest wyzwaniem. Gusta i estetyki mogą ewoluować, ale tatuaż będący wyrazem własnej osobowości, a nie kopią z Pinteresta czy tiktoka nie traci na wartości wraz ze zmianą mody, trendów czy preferencji. On po prostu starzeje się razem z właścicielem. Więc tak, rzadko kiedy ukradziony wzór będzie się podobał całe życie, ale jeśli ma ktoś w sobie trochę kreatywności to tatuaż przetrwa upływ czasu
Dokładnie, jeśli są wyrazem własnej osobowości to sie nie nudzą. Najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy za dzieciaka zrobili sobie taki z laysów . Nie kumam hejtu na tatuaze i osoby ktore je mają, ja znam wiele osob z takimi,ktore są kreatywne. Mega mi się podoba,jak widzę u kogos przemyślane malunki, nawet do sukienki wyglądają mega z pazurem. Te osoby kojarzą mi się z artyzmem, własną ścieżką, jakimś buntem. Ogólnie jestem na tak, chyba,ze ktos ma łapacz snów albo carpie diem,no wtedy to sory to wyglada jak "mam,bo koleżanka z pracy ma to i ja chce"
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:Dubaj

Post autor: berry blast »

jeszcze jakieś przemyślane, sensowne tatuaże to ujdą, ale jak widzę Br@jAneK 17 luty 2021 to jest bardzo źle 🤭
ballerinacappuccina
Skarpeta Rakieta

Kylie pisze: sob lut 21, 2026 5:59 pm Wow, ale jesteś bystra, porównałaś właśnie zrobienie sobie tatuażu do sprowadzenia na świat człowieka :covid: ewidentnie coś Cię zakuło skoro wymyśliłaś tak abstrakcyjne porównanie.

Nikt nie psioczy tylko komentuje. Tatuaże, choćby nie wiem jak "piękne" szpecą i wyglądają tandetnie. Najśmieszniej wyglądają dziewczyny, które zakładają elegancką lub zwiewną sukienkę a mają tatuaże na rękach/plecach. To wygląda totalnie karyniasto, cały urok się ulatnia i nic do siebie nie pasuje :P
Porównując mój komentarz, który był napisany w celach humorystycznych, a twój emocjonalny bełkot, widać kogo tutaj zakuło :D
Ja tylko chciałam zwrócić fakt na kwestię nieodwracalności, nic nie mówiłam o wyglądzie. Nawet nie mam tatuaży i nie zamierzam mieć. Nie moja bajka. Ale daleko mi do osądzania innych. Twój komentarz brzmi bardzo krzywdząco i boomersko, pamiętaj o tym, że nie musisz patrzeć na ludzi, którzy nie wpisują się w twoją estetykę.
Kylie
Szarlotta

ballerinacappuccina pisze: sob lut 21, 2026 6:19 pm Porównując mój komentarz, który był napisany w celach humorystycznych, a twój emocjonalny bełkot, widać kogo tutaj zakuło :D
Ja tylko chciałam zwrócić fakt na kwestię nieodwracalności, nic nie mówiłam o wyglądzie. Nawet nie mam tatuaży i nie zamierzam mieć. Nie moja bajka. Ale daleko mi do osądzania innych. Twój komentarz brzmi bardzo krzywdząco i boomersko, pamiętaj o tym, że nie musisz patrzeć na ludzi, którzy nie wpisują się w twoją estetykę.
To jest moja niepopularna opinia na temat tatuaży ;). Stwierdzenie, że coś wygląda karyniasto jest nieco prześmiewcze, ale w społeczeństwie występuje dość często. Jakby ktoś napisał. że białe kozaczki wyglądają karyniasto to byłoby wszystko ok, ale że tatuaże stały się jakimś trendem to nagle jest czymś obraźliwym. Nie ma obowiązku robienia tatuażu, to jest każdego decyzja a innym może się to ze względów estetycznych nie podobać, po prostu. Nadal każdy może sobie robi c co chce ze swoim ciałem, jego decyzja :)
Awatar użytkownika
Brida
MiamiBicz

Post autor: Brida »

Anastazja_smietana pisze: sob lut 21, 2026 2:58 pm Uważam, że gdyby w Polsce wypłynęła afera zbliżona skalą do afery epsteina to zostało by szybko zamiecione wszystko pod dywan i nikt by nie poniósł konsekwencji. Jest to dla mnie nie do pomyślenia że sam syn królowej został zatrzymany przez policję. W uk politycy sami rezygnują ze stanowisk, kiedy jakoś zawiodą. U nas politycy nie mają żadnego wstydu i przyzwoitości. Po tych wszystkich aferach związanych z wyprowadzaniem milionów z budżetu państwa ŻADNEMU politykowi nie spadł włos z głowy. O aferze podkarpackiej już się nie mówi. Nikt nigdy nie poniósł odpowiedzialności, nikt nie poszedł siedzieć i kiedy czytam doniesienia z zachodu jest to dla mnie abstrakcyjne że ofiary mają prawo domagać się sprawiedliwości, bo u nas trzeba kręcić aferę we wszystkich mediach przez 2 lata żeby państwo łaskawie zdecydowało się ukarać kogoś lepiej postawionego. Niestety to tylko obnaża różnicę między nami, a zachodem i tutaj się przebija nasza wschodniość i promocja cwaniactwa.
Właśnie wczoraj o tym myślałam, bo jeszcze dodatkowo gdzieś mi mignął artykuł o tym cwaniaku co zabił rodzinę na drodze i uciekł do Dubaju. Grozi mu podobno max 8 lat bo ma plecy. I taka mnie naszła refleksja - jakim prawem ktokolwiek wymaga od nas patriotyzmu. Zwłaszcza od młodych powoływanych do służby wojskowej i wszystkich, którzy w razie czego musieliby narażać swoje życie, a nie są zawodowymi żołnierzami. W imię czego? Tych polityków, którzy nie mają honoru ani zasad? Żeby to była tylko taka faza, ale nie. Tak jest od zawsze, bez względu na to, kto rządzi. Jakimi patriotami są osoby, które stoją na czele państwa?
malloryknox
Mokra Włoszka

Post autor: malloryknox »

Kylie pisze: sob lut 21, 2026 6:23 pm To jest moja niepopularna opinia na temat tatuaży ;). Stwierdzenie, że coś wygląda karyniasto jest nieco prześmiewcze, ale w społeczeństwie występuje dość często. Jakby ktoś napisał. że białe kozaczki wyglądają karyniasto to byłoby wszystko ok, ale że tatuaże stały się jakimś trendem to nagle jest czymś obraźliwym. Nie ma obowiązku robienia tatuażu, to jest każdego decyzja a innym może się to ze względów estetycznych nie podobać, po prostu. Nadal każdy może sobie robi c co chce ze swoim ciałem, jego decyzja :)
Każdą opinię, nawet kontrowersyjną i niepopularną, można napisać kulturalnie i z klasą. Twoja zabrzmiała jakby jakiś patus dorwał się do internetu po tygodniowym detoksie od social mediów.
Kylie
Szarlotta

malloryknox pisze: sob lut 21, 2026 6:29 pm Każdą opinię, nawet kontrowersyjną i niepopularną, można napisać kulturalnie i z klasą. Twoja zabrzmiała jakby jakiś patus dorwał się do internetu po tygodniowym detoksie od social mediów.
Masz prawo do takiego odbioru, a moim zdaniem hiperbolizujesz. Być może lekko wyprowadził mnie z równowagi komentarz dotyczący porównania tatuaży do dzieci, uważam go za niesmaczny i patusiarski a Ciebie z kolei on zupełnie nie oburzył. Każdy ma inną wrażliwość.
Awatar użytkownika
Jennifer
Tritonotti

Post autor: Jennifer »

Robię sobie tatuaże od ponad 10ciu lat i ogólnie interesuję się dość żywo tym tematem. Szczerze - nie zauważyłam ten mitycznej mody na tatuaże. Więcej słyszę o ludziach, którzy płaczą, że taka moda istnieje :D prawda jest taka, że jeśli decydujesz się na tatuaż, tylko po to, by go mieć - a to, jaki to będzie wzór, to już nieistotne - to pod kopułą musisz mieć coś nie tak. Faktycznie, może więcej ludzi się tatuuje, ale nie przypisywałabym tego rzekomym trendom. Nikt z nas nie wie, czy już dany pomysł za tymi ludźmi nie chodził od wielu wielu lat, tylko np. nie mieli na to pieniędzy albo nie znaleźli odpowiedniego artysty. Rozmawiam z tatuatorami i rzadko kiedy przychodzą do nich ludzie z przypadku, raczej są to osoby, które mają jakąś wizję, pomysł, a nie wzorek z pinteresta.
i am a god
malloryknox
Mokra Włoszka

Post autor: malloryknox »

Kylie pisze: sob lut 21, 2026 6:33 pm Masz prawo do takiego odbioru, a moim zdaniem hiperbolizujesz. Być może lekko wyprowadził mnie z równowagi komentarz dotyczący porównania tatuaży do dzieci, uważam go za niesmaczny i patusiarski a Ciebie z kolei on zupełnie nie oburzył. Każdy ma inną wrażliwość.
Nie oburzył, bo to sama prawda. Dziecka ze swojego życia się tak łatwo nie pozbędziesz, tatuażu też nie;) trochę dystansu, nie hiperbolizujmy;)))
Kylie
Szarlotta

malloryknox pisze: sob lut 21, 2026 6:36 pm Nie oburzył, bo to sama prawda. Dziecka ze swojego życia się tak łatwo nie pozbędziesz, tatuażu też nie;) trochę dystansu, nie hiperbolizujmy;)))
Trzy prawdy są i każda z nas ma inną, dla mnie obecne prześmiewcze traktowanie "bombelków" przekracza już granice smaku. No ale wiadomo, dyyyystans. No i życzę go Tobie również w innych sprawach, wszak osiedlowe Karyny istnieją i o co tu się oburzać? Taki mamy luźny styl kategoryzowania społeczeństwa, są Karyny i Seby, Grażynki i Janusze, Dziejsiki i Brajany, nie jestem pierwsza która tego użyła do porównania, także chill bo zaraz będziemy usieli się oburzać na wszystko, o 800plusy i bombelki również.
Awatar użytkownika
agbmrctorakwin
MoetGlass

Post autor: agbmrctorakwin »

Uważam, że od uczucia robienia tatuażu lub piercingu można się uzależnić. Mam kilka tatuaży w różnych miejscach - i tych mniej i tych bardziej bolesnych i każdy z nich był dla mnie przyjemny do robienia. Tak samo mam z piercingiem, mimo że jedno z moich przekłuć uważane jest za jedno z najbardziej bolących. I jak już jesteśmy przy temacie ozdób ciała to jako fanka tatuaży i piercingu muszę przyznać, że kompletnie mi się nie podoba przyklejanie na zęby kryształków, w sumie na żywo jeszcze nie widziałam tego efektu ale dość często widzę to u różnego rodzaju influ i na nagraniach/zdjęciach moim zdaniem wygląda to średnio
ciekawy_nowin
Channelka

Post autor: ciekawy_nowin »

Arzena pisze: sob lut 21, 2026 6:13 pm Nie kumam hejtu na tatuaze i osoby ktore je mają, ja znam wiele osob z takimi,ktore są kreatywne. Mega mi się podoba,jak widzę u kogos przemyślane malunki, nawet do sukienki wyglądają mega z pazurem. Te osoby kojarzą mi się z artyzmem, własną ścieżką, jakimś buntem.
A ja z kolei nigdy nie widziałem przemyślanego tatuażu. Na ogół to są właśnie motylki, kwiatki, dziwne napisy, klepsydry, smoki, coś tam. Co może wydawać się wyjątkowe dziś, będzie tandetne i wtórne za parę lat, tak jak z typi łapaczami snów. A malunek zostanie. W dodatku myślę, że ludzie, którzy je robią, mają świadomość swojej przeciętności i chcą się w ten sposób wyróżnić. To oznaka próżności. A już szczególnie groteskowe jest, jak ktoś ma inne defekty do zajęcia się w pierwszej kolejności, np. kamień na zębach, a traci kasę na te bohomazy.
Awatar użytkownika
gunernialne
SweetsGallery

Post autor: gunernialne »

Laska... X D gdzie jedno a gdzie drugie xD
Zawsze jak człowiek myśli, że temat dzieci w końcu odszedł w zapomnienie to pojawia się ktoś kogo aż skóra swędzi, żeby jakoś nawiązać X D
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
ballerinacappuccina
Skarpeta Rakieta

ciekawy_nowin pisze: sob lut 21, 2026 8:37 pm A ja z kolei nigdy nie widziałem przemyślanego tatuażu. Na ogół to są właśnie motylki, kwiatki, dziwne napisy, klepsydry, smoki, coś tam. Co może wydawać się wyjątkowe dziś, będzie tandetne i wtórne za parę lat, tak jak z typi łapaczami snów. A malunek zostanie. W dodatku myślę, że ludzie, którzy je robią, mają świadomość swojej przeciętności i chcą się w ten sposób wyróżnić. To oznaka próżności. A już szczególnie groteskowe jest, jak ktoś ma inne defekty do zajęcia się w pierwszej kolejności, np. kamień na zębach, a traci kasę na te bohomazy.
Moja znajoma poprosiła swoich najbliższych, by każdy jej narysował na kartce po kwiatku. Później skleiła z nich bukiet, zaniosła do tatuatorki, która przeniosła jej to na skórę. A później ktoś wyjeżdża z tekstem uga buga oklepane kwiatki.
Co do ostatniego zdania, to po pierwsze, można to podpiąć pod wszystko - nie wiem, ktoś kupuje sobie sobie ekspres do kawy, ale ma kamień na zębach, powinien najpierw ogarnąć zęby, a nie wydawać na niepotrzebne sprzęty! Po drugie, taka osoba mogła sobie zrobić ten tatuaż kiedy miała zęby lśniące i bielutkie.
Serio, to nie jest twoja skóra i nie ma co przeżywać, że ktoś robi ze swoim ciałem, co chce. Rozumiem, że tatuaże mogą ci się nie podobać, ale nie trzeba dorabiać do tego krzywdzących teorii o próżności. Wszystko, o czym tutaj piszecie to niesprawiedliwe ocenianie i uważanie się za lepszych od innych pod płaszczykiem "mojej niepopularnej opinii".