Start
Mój profil

Bielenda kosmetyki

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
kropek350
Currently: planning drama

Bielenda kosmetyki

Post autor: kropek350 »

Czy używacie, jesteście zadowolone z jakiegoś produktu?
Ja uzywam barierowego eliksiru hydro odżywczego i jestem bardzo zadowolona. Macie cos jeszce do polecenia?
sovre77
RoyalBaby

Post autor: sovre77 »

kocham maseczkę probiotyczną nawilżająca w niebieskim słoiczku z kolorowymi drobinkami. używam jako kremu na noc co kilka dni i to jedyne co moją skórę porządnie nawilża, szczególnie zimą
Agutek147
RoyalBaby

Post autor: Agutek147 »

Ja zawsze byłam jakoś sceptyczna do bielendy dopóki nie odkryłam kilku dla mnie absolutnych perełek do których wracam.

Pierwsza to emulsja do mycia twarzy hydra lipidum - jest świetna i bardzo wydajna.

Druga rzecz z podobnej serii, cera lipidum multiceramidowy krem odżywczy. On jest trochę taki cięższy ale ja bardzo lubię takie konsystencje.

Na pewno będę sprawdzać resztę kosmetyków z tych dwóch serii lipidum, bo myślę że te kosmetyki są warte uwagi, dla mnie działają super i na promkach w naprawdę bardzo przystępnych cenach.

Słyszałam ze bardzo chwalone jest serum z ceramidami z serii skin clinic i sama chce je kupić, ale jeszcze nie używałam.
SparklingHappiness
Tritonotti

Post autor: SparklingHappiness »

Polecam serum z retinolem skin clinic. Najlepsze, jakie dotychczas stosowalam jeśli chodzi o retinol. Zero podrażnień, a na drugi dzień cera promienna
EMILP
Mokra Włoszka

Post autor: EMILP »

A ja bardzo lubię różowe serum z serii SkinClinic z kwasem azelainowym, cudo! W koncu pozbylam sie wyprywskow i moja cera sie unormowala.
Wspomniana emulsje do mycia twarzy tez lubie, maja tez fajny tonik z witamina C i kwasem ferulowym (taki zolty i seria chyba tez skin clinic?).
Natomiast kompletnie nie sprawdzil mi sie ten zolty krem z ceramidami, hit chyba kazdego, a mnie zapychal jak zaden inny kosmetyk, masakra...
EMILP
Mokra Włoszka

Post autor: EMILP »

Aaaaa i zapomnialam wspomniec o jeszcze jednym hicie!
Jest to baza rozswietlajaca a la Charlotte Tilbury, w koncu cos co mnie nie zapycha i daje piekny efekt mocno rozswietlonej skory, polecam bardzo!
pizza4sery
Skarpeta Rakieta

Post autor: pizza4sery »

Praktycznie co bym nie kupiła z Bielendy, to mi się sprawdza i mogę kupować w ciemno. Moje hity to kremy do twarzy: kokosowy, różany, ceramidowy. Lubię też linię Skin Academy, która jest w Biedronce, np. serum kwasowe, krem z niacynamidem. Linia produktów do włosów Hair Coach, np. odżywka odbudowująca, szampon balansujący też jest spoko, ale ciężko dostępna stacjonarnie. Ciekawostka: zauważyłam, że niektóre produkty Bielenda i Eveline są analogiczne i kilka razy kupiłam coś siostrzanego obu tych marek i za każdym razem produkt Bielendy sprawdzał mi się lepiej (mimo że Eveline też nie pogardzę).
Bejbiczek531
Siatkarka

Post autor: Bejbiczek531 »

Ja różnież polecam naprawdę wiele rzeczy z Bielendy! Jest to jedna z moich ulubionych marek przystępnych cenowo.

Moje top to:
1. Serum z ceramidami,
2. Glaze and glow mleczko- esencja
3. Serum z fermentem ryżowym,

Trzy rzeczy, które ciągle dokupuje, jak tylko mi się skończą, ale używałam naprawdę wiele rzeczy.
Jedynie był taki krem kiedyś chyba jakiś różany bodajże to jego nie lubiłam.